Trke na hipodromu "Vuković"
0

FOTO / Grlo Kardiv vlasnicima donio nagradu od 6.000 KM

Piše: D. Brkić
Grlo Kardiv, u vlasništvu familije Gurdić, pobjednik je druge trke za Coolmore BH kriterijum, održane danas na hipodromu "Vuković" u Gradačcu. Kardiv je bio najbolji galoper na stazi dugoj 2.000 KM, a pored prvog mjesta svojim vlasnicima je donio i novčanu nagradu od 6.000 KM.
Foto: BMG
Foto: BMG
Inače, četvrti trkački dan na hipodromu "Vuković", privukao je oko 1.000 ljubitelja konjičkog sporta, a organizatori su danas obezbijedili najveći nagradni fond u regionu od 15.000 eura, te bonus od 10.000 eura za pobjednika u tri utrke i pozlaćenu potkovicu.

Trkački dan otvorila je "Dvogodačka" trka na 1.400 metara sa pet upisanih grla, a pobjedu i novčanu nagradu od 3.600 KM odnio je Owar, vlasnika A. Omeragića.

Foto: BMG
Foto: BMG
U drugoj trci na 1.300 m snagu je odmjerilo nekoliko grla koja su već pobjeđivala na stazi hipodroma "Vuković". Slast pobjede okusio je Magic Lighting vlasnika A. Ćenanovića i osvojio novčanu nagradu od 3.600 KM.
Foto: BMG
Foto: BMG
Na trećoj prodajnoj i nadasve neizvjesnoj trci Memorijal Ivan Karamatić, na 1.600 m na kojoj je učestvovala i glavni favorit Rivolina, pobjedu je odnio Oh So Fast u vlasništvu Š. Zulića. Pored pehara vlasnik je dobio i novčanu nagradu od 3.000 KM.