{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Preminuo Sabrija Pojskić, dugogodišnji član GO SDP

F
13.2.2015. u 13:02
7
1
Preminuo Sabrija Pojskić, dugogodišnji član GO SDP
7
Preminuo Sabrija Pojskić, dugogodišnji član GO SDP
Predsjednik Foruma seniora Socijaldemokratske partije BiH, Sabrija Pojskić, sinoć je u Sarajevu preminuo nakon teške bolesti.
"SDP BiH i politička scena naše države izgubila je mnogo odlaskom velikog čovjeka, našeg druga, političara i humaniste. Pamtit ćemo ga kao posebnog čovjeka, nevjerovatne enegije i upornosti, nesebičnog i uvijek spremnog pomoći drugima", saopćeno je iz SDP-a.

Sabrija Pojskić rođen je u Zenici 2. aprila 1934. godine, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju, dok je Pravni fakultet završio u Sarajevu.

Magistrirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, a tokom svog radnog vijeka radio je na odgovornim dužnostima u privredi, političkim i državnim organima BiH.

Bio je zamjenik sreskog javnog tužioca u Zenici (1959.-1961.), zamjenik direktora Sektora za organizaciju Rudarsko-metalurškog kombinata Zenica (1970.-1974.), sekretar Opštinskog komiteta Saveza komunista BiH Zenica (1974.-1978.), izvršni sekretar u Centralnom sekretaru Saveza komunista BiH (1978.-1986.), član Predsjedništva Republičke konferencije Saveza socijalista radnih naroda BiH (1986.-1988.), potpredsjednik Izvršnog vijeća SRBiH (1988.-1990.), član Saveznog izvršnog vijeća Skupštine SFRJ (1990.-1992.) i savjetnik u Vladi RBiH (1992.-1994.).

U poslijeratnom periodu je u tri mandata bio zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH i u dva mandata predsjednik Ustavne komisije Predstavničkog doma PFBiH.

Bio je višegodišnji član Glavnog odbora SDP BiH, a više puta je bio predsjednik Savjeta za ustavnopravna pitanja SDP BiH.

SDP BiH izražava iskrene izraze saučešća porodici povodom gubitka jednog od najznačajnijih članova stranke.

Komemorativna sjednica povodom smrti Sabrije Pojskića održat će se sutra, 14. februara, u 11 sati u sali Općine Centar, dok će sahrana biti održana na Gradskom groblju Bare u 13 sati, saopćeno je iz Centra za informisanje SDP-a BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: