{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Brojne kolege i prijatelji na sahrani Ivana Brigića u Sarajevu

Klix.ba
24.2.2015. u 15:22
16
18
Brojne kolege i prijatelji na sahrani Ivana Brigića u Sarajevu
16
U prisustvu porodice, prijatelja, stranačkih kolega i poznanika, danas je na sarajevskom groblju Bare sahranjen Ivan Brigić, istaknuti član SDP BiH i bivši parlamentarni zastupnik.
Brigić je preminuo u subotu veče u 80. godini života. Bio je istaknuti i dugogodišnji član Socijaldemokratske partije, te je tokom bogate političke karijere obnašao dužnost zastupnika u Skupštini SR BiH, zastupnika i zamjenika predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH, a u prošlom izbornom mandatu bio je izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo.

Sahrani su prisustvovale brojne kolege iz samog vrha SDP-a koji su imali samo riječi hvale za "istinskog borca za BiH i predanog socijaldemokratu".

Premijer Federacije BiH i predsjednika SDP-a, Nermin Nikšić, održao je kratak govor u kojem je podsjetio na važne funkcije koje je Brigić obnašao.

Ranije je održana i komemoracija na kojoj je istaknuto da je Brigić bio predan poslu kojeg je obavljao časno.

Član Predsjedništva SDP-a Mirko Pejanović kazao je da je Brigić dao nemjerljiv doprinos razvoju BiH i izgradnji njenih institucija kako u okviru bivše Jugoslavije tako i tokom rata devedesetih i poslije tog rata učestvujući u odbrani integriteta i bića države Bosne i Hercegovine, piše Fena.

Brigić je rođen u Duvnu, a Pravni fakultet završio je u Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: