{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Premijer Zeljković: Sarajevo će učiniti sve da ovo dijete bude zbrinuto

23.3.2013. u 21:42
4
2
Premijer Zeljković: Sarajevo će učiniti sve da ovo dijete bude zbrinuto
4
Trogodišnja djevojčica B.K. u teškom je stanju nakon što je prije nekoliko dana brutalno pretučena u vlašićkom naselju Vitovlje. Djevojčica je smještena na Pedijatrijsku kliniku KCUS-a, a večeras su je posjetili premijer KS Suad Zeljković i ministar za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Muamer Bandić.
Suad Zeljković i Muamer Bandić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Suad Zeljković i Muamer Bandić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

"Ovo je najstrašnija scena koju sam vidio u posljednjih 15 godina. Bio sam pored nje, to je bespomoćno dijete od tri godine. Nema centimetra na kojem nema povrede. To je posljedica nasilja u porodici, posljedica djela monstruma kojeg nadležni MUP treba ukloniti ne samo s ulica, već iz ljudskog djelokruga jer zamislite za šta je sposoban ako je ovo napravio trogodišnjem djetetu", rekao je premijer Zeljković za Klix.ba i poručio da će Sarajevo i Vlada KS učiniti sve da ovo dijete bude zbrinuto i da mu se pomogne.

"Zaprepašteni smo. Razgovarao sam s njenom majkom i ponudio pomoć u okviru naših nadležnosti i okviru zakona. Molimo Boga samo da dijete preživi a sve ostalo što bude u nadležnosti Vlade KS i našeg mnistarstva mi ćemo učiniti", rekao je ministar Bandić.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Djevojčica B.K. je primljena je na Kliniku za urgentnu medicinu KCUS-a 19.03.2013. iz JU Bolnica Travnik sa kontuzijom mozga, krvarenjem i frakturom frontalne kosti. Po cijelom tijelu je imala modrice što je pokazatelj da je brutalno pretučena. Nakon zbrinjavanja na Klinici za neurohirurgiju djevojčica je premještena na Pedijatriju KCUS-a na daljnje intenzivno liječenje, gdje se i sada nalazi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: