{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bandić: Nisu mi dozvolili da posjetim pretučenu djevojčicu

25.3.2013. u 18:24
43
0
Bandić: Nisu mi dozvolili da posjetim pretučenu djevojčicu
43
Bandić: Nisu mi dozvolili da posjetim pretučenu djevojčicu
Ministar za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Muamer Bandić i danas je posjetio Pedijatrijsku kliniku Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i tom prilikom mu nije dozvoljeno da uruči paket pomoći sa osnovnim higijenskim potrepštinama i odjećom za trogodišnju djevojčicu B.K. koja je prije šest dana primljena u Klinički centar zbog teških povreda koje je dobila nakon što je brutalno pretučena.
"Danas je majka povrijeđenog djeteta boravila u mom kabinetu te smo se tom prilikom, kojoj je prisustvovao i premijer KS Suad Zeljković, dogovorili da pripremimo i uručimo paket pomoći sa osnovnim higijenskih potrepštinama, odjećom i igračkama za djevojčicu, te da je i danas posjetimo. Nažalost, nismo bili u mogućnosti da obiđemo dijete. Na ulazu u objekt Pedijatrijske klinike uposlenik obezbjeđenja nije dozvolilo da uđem. U kontaktu sa dežurnim ljekarom on je izjavio da, po naređenju šefa, dežurni ljekar ne može davati izjave zbog čega nažalost nismo informisani o zdravstvenom stanju djeteta, niti smo bili u mogućnosti posjetiti dijete“ izjavio je za novinare ministar Bandić.

On je u izjavi još jednom istakao da su Ministarstvo na čijem je čelu, kao i Vlada KS, spremni učiniti sve u okviru svojih nadležnosti i zakona kako bi se djevojčici pomoglo, te kako bi ona bila zbrinuta na najbolji mogući način.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: