BiH
0

Premijer ZDK održao sastanak sa predstavnicima USAID-a

FENA
Zenica
Zenica
Premijer Zeničko-dobojskog kantona Fikret Plevljak i ministrica za pravosuđe i upravu ZDK Romana Brkić održali su sastanak sa Geraldom Meyermanom, šefom projekta za razvoj pravosuđa u USAID- ovom projektu podrške razvoju sektora pravde II i Muhamedom Sušićem, višim savjetnikom za razvoj pravosuđa u spomenutom projektu.

Ovom prilikom ozvaničeni su zaključci zajedničke konferencije o temi “Mogućnost pravnog sektora za poboljšanje ambijenta za unapređenje domaćih i stranih ulaganja”, koja je održana sredinom januara u sjedištu Zeničko-dobojskog kantona. Zaključci će, kako je rečeno, biti prezentirani na ministarskoj konferenciji 5. februara u Sarajevu.

U proteklom periodu, radnu verziju zaključaka dopunjavali su učesnici i drugi zainteresirani, kao što su Općinski sud u Zenici, Udruženje poslodavca Zenica i "Prevent BH“ sa sjedištem u Visokom.

Tokom susreta, na kojem su rezimirani utisci konferencije u Zenici, dogovoreni su i detalji za učešće na predstojećoj ministarskoj konferenciji u Sarajevu.

Predstavnici USAID-a i Vlade ZDK-a su saglasni da treba istrajati u aktivnostima koje će rezultirati poboljšanjem privređivanja u ZDK-u.