BiH
16

Premijer Srbije dolazi u BiH: Kakve poruke donosi Aleksandar Vučić?

Piše: Am. Dž.
Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Premijer Srbije Aleksandar Vučić zajedno sa ministrom finansija Lazarom Krstićem sutra dolazi u posjetu Bosni i Hercegovini na poziv predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande.

Uoči posjete Vučić je poslao snažnu poruku da Srbija želi dobre odnose sa BiH.

“Idem kao premijer da se borim za što bolje odnose BiH i Srbije i da ljudima u Bosni i Hercegovini na pošten način kažem šta mi želimo”, rekao je Vučić.

Vučićeva posjeta dolazi nakon skandalozne poruke prеdsjеdnika Srbijе Tomislava Nikolića koji je u razgovorima sa zamjеnikom prеmijеra i ministrom vanjskih poslova Slovačkе Miroslavom Lajčakom, poručio "da BiH ne može opstati“.

Vučić je istakao da će dolazak u Sarajevo biti njegova prva zvanična posjeta inostranstvu zato što je “Bosna i Hercegovina za Srbiju veliki trgovinski partner, što tu živi milion i po Srba i zato što Srbija želi regionalnu stabilnost”.

“Ne mora to biti neka velika ljubav, nego razumijevanje i da jedni drugima ne želimo zlo. Želimo što više Sarajlija u Beogradu", rekao je Vučić.

On je istakao da će u Sarajevu predložiti konkretne stvari u vezi sa ekonomskom saradnjom, te je dodao da želi da i BiH učestvuje na projektu "Beograd na vodi”.

Osim razgovora sa Bevandom, Vučić bi trebalo da posjeti i Predsjedništvo BiH, Saborni hram Rođenja Presvete Bogorodice, Begovu džamiju i Baščaršiju.