BiH
69

Aleksandar Vučić danas u zvaničnoj posjeti BiH

Klix.ba
Aleksandar Vučić (Foto: AFP)
Aleksandar Vučić (Foto: AFP)
Premijer Srbije Aleksandar Vučić dolazi u službenu posjetu Bosni i Hercegovini, na poziv predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslava Bevande sa kojim će održati sastanak.

Tokom prve zvanične posjete BiH, u svojstvu premijera, Vučić će se sastati sa predsjedavajućim i zamjenicima predsjedavajućih oba doma PSBiH. Također, posjetit će Opću bolnicu "Dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu kojoj će uručiti donaciju.

Nakon toga srbijanski premijer će održati sastanak sa predsjedavajućim i članovima Predsjedništva BiH, a zatim će se sastati i sa ministrom vanjskih poslova BiH Zlatkom Lagumdžijom.

Obići će prostorije Vijeća za regionalnu saradnju, gdje će ga primiti generalni sekretar RCC-a Goran Svilanović.

Prije odlaska iz BiH, Vućić će prošetati starim dijelom Sarajeva te posjetiti Saborni hram Rođenja Presvete Bogorodice i Begovu džamiju.

Uoči dolaska u Sarajevo Vučić je poručio da u BiH stiže kao prijatelj.

Također, nakon što je objavljeno da se u programu njegove Srpske napredne stranke (SNS) kao jedan od ciljeva navodi spajanje bh. entiteta Republike Srpske (RS) i Republike Srbije Vučić je naredio da se to obriše, a zatim poručio da poštuje teritorijalni integritet BiH i da naša zemlja na Srbiju može računati kao na iskrenog prijatelja.