BiH
27

Premijer Nikšić: Zaustaviti i kazniti kriminal u FDS-u

Klix.ba
Nermin Nikšić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nermin Nikšić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Povodom posljednjih dešavanja u Fabrici duhana Sarajevo d.d. Sarajevo premijer FBiH Nermin Nikšić javno poziva pravosudne i policijske organe da hitno reagiraju, zaustave i sankcioniraju evidentni kriminal koji se dešava u ovoj kompaniji na štetu svih njenih dioničara.

"Pred očima nadležnih tužilačkih i policijskih organa odvija se pljačka desetina miliona maraka u Fabrici duhana Sarajevo d.d. Sarajevo direktora ovog preduzeća Edina Mulahasanovića i njegovih saučesnika. Krajnje je vrijeme da se pravosuđe očituje o brojnim krivičnim prijavama koje su podnijete protiv direktora FDS-a i njegovih saučesnika, jer je očito kako je njihova šutnja shvaćena kao dozvola za nastavak nezakonitih aktivnosti.

Navodna konstituirajuća sjednica Nadzornog odbora FDS d.d. Sarajevo održana u četvrtak, posljednji je u nizu primjera bahatosti i zloupotreba u režiji direktora Mulahasanovića, sekretara FDS d.d. Sarajevo Mirsada Dazdarevića i njihovih saučesnika. O svemu ovome će nadležno tužilaštvo vrlo brzo biti obaviješteno putem nove krivične prijave.

Očekujem da sud, ali i tužilaštvo pokažu predanost svome poslu kada su u pitanju prijave protiv direktora FDS d.d. Sarajevo, u kojima ga se tereti za zloupotrebe teške više od stotinu miliona maraka, ali i po svim drugim krivičnim prijavama koje godinama kupe prašinu po ladicama i tako čekaju zastaru", ističe se u saopćenju premijera Nikšića.