|

Premijer Nikšić zatražio povlačenje jednog zakona s dnevnog reda

Premijer Nikšić zatražio povlačenje jednog zakona s dnevnog reda
0
F
FENA
18.12.2013. u 16:30
103
komentara
0

dijeljenja
Premijer Nikšić zatražio povlačenje jednog zakona s dnevnog reda
Federalni premijer Nermin Nikšić izjavio je na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Federalnog parlamenta u Sarajevu da u ime predlagača, Vlade FBiH, povlači s dnevnog reda predloženi zakon o oduzimanju nezakonito stečene imovine u FBiH, ali do ovog trenutka nije jasno da li će se to i desiti.
Neki poslanički klubovi problematiziraju, naime, da li bi udovoljavanje premijerovom zahtjevu bilo u skladu s Poslovnikom ili ne.

Šef poslaničkog kluba Hrvatske demokratske zajednice BiH Marinko Čavara je nakon premijerovog obraćanja rekao da zakon ne može biti povučen jer je predsjedavajući Doma Fehim Škaljić i formalno otvorio tu tačku dnevnog reda, na šta je šef Kluba Socijaldemokratske partije BiH Jasenko Selimović kazao da je to proceduralno moguće jer predsjedavajući nije istovremeno otvorio i raspravu prije premijerovog izlaska za parlamentarnu govornicu.

Nakon oprečnih mišljenja više narednih diskutanata, Selimović je zatražio pauzu radi uvida u dio stenograma koji se odnosi na početak ove tačke dnevnog reda.

Pauza je u toku.

Premijer Nikšić je povlačenje zakona zatražio nakon što je u prethodnoj tački dnevnog reda, Predstavnički dom odbacio drugi Vladin predloženi zakon - o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala u FBiH. Oba propisa je Vlada predložila u setu više antikorupcijskih zakona, a Nikšić je zahtjev za povlačenje obrazložio time što su tokom prethodne tačke dnevnog reda iznesene negativne primjedbe na račun teksta čije povlačenje traži.
Prijavi grešku


Komentari (103)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...