|

Premijer Džombić će pomoći da preduzeće ne ode u stečaj

Premijer Džombić će pomoći da preduzeće ne ode u stečaj
0
S
SRNA
15.2.2011. u 17:41
0
komentara
0

dijeljenja
Premijer Džombić će pomoći da preduzeće ne ode u stečaj
Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić izjavio je danas u Doboju da je spreman da pomogne da preduzeće "Željeznice RS" ne ode u stečaj.
"Željeznice RS su na korak od stečaja. Spreman sam da im pomognem da ne bi otišli u stečaj", rekao je Džombić uoči sastanka sa Upravom i Štrajkačkim odborom ovog preduzeća.

Premijer RS rekao je da je cilj njegove današnje posjete sjedištu "Željeznica RS" u Doboju da čuje zahtjeve šest sindikata i Štrajkačkog odbora ovog preduzeća.

Predsjednik Štrajkačkog odbora Zlatko Marin rekao je da Vlada RS i uprava željeznica još nisu ponudile minimum za rješavanje štrajkačkih zahtjeva i da očekuje da će se to dogoditi na večerašnjem sastanku.

"Nadam se da ćemo riješiti problem, jer štrajk već traje prilično dugo i gubici u privredi Srpske su veliki. Mislim da je Vlada načinila određeni minimum koji će nam biti predstavljen danas, a ako se to ne desi, nastavićemo sa štrajkom", rekao je Marin.

Kako je Srni ranije rečeno u Birou Vlade RS, u posjeti sjedištu "Željeznica RS", osim premijera Džombića, boraviće i ministar finansija Zoran Tegeltija, te ministar saobraćaja i veza Nedeljko Čubrilović.

Portparol ŽRS Milanka Stamenić potvrdila je da će se predstavnici Vlade sastati sa upravom preduzeća i štrajkačkim odborom. "Cilj posjete je iznalaženje dugoročnog rješenja za prevazilaženje teškog stanja u ŽRS. Dolazak premijera Aleksandra Džombića jasno pokazuje spremnost Vlade da se dodatno uključi u problematiku i pomogne Željeznicama", rekla je Stamenićeva.

"Željeznice RS" počele su štrajk 7. februara jer im menadžment preduzeća duguje 21 milion KM.

Tokom konstantnih pregovora sa upravom ŽRS, u kojima su učestvovali i predstavnici Vlade RS, štrajkački odbor preduzeća odustao je prošle sedmice od totalne obustave saobraćaja na prugama Srpske.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.