Dok se upoznaju
37

Prekinuta sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, budžet će biti tema naredni put

M. N.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Sjednica Skupštine KS prekinuta je nakon imenovanja nove Vlade KS i izglasavanje predsjednika, zamjenika predsjednika i članova Odbora za javna priznanja Skupštine Kantona Sarajevo.
Na današnjoj sjednici trebao je biti razmatran Prijedlog Budžeta za 2020. godinu i Prijedlog zakona o izvršenju Budžeta, ali će prema riječima novog premijera Marija Nenadića ove tačke biti razmatrane na narednoj sjednici s obzirom da je novoj Vladi potrebno vremena da pregleda detaljno ove dokumente i ulože eventualne amandmane.

Kazao je kako bi budžet trebao biti usvojen najkasnije do 12. marta.

"Sve ono što je dobro od prethodne Vlade preuzet ćemo i dati vjetar u leđa, ali imamo i svoj set mjera i projekata", rekao je Nenadić.

Na današnjoj sjednici trebale su biti razmatrane i tačke: Prijedlog zakona o kažnjavanju govora mržnje u KS, Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na finansijski plan JU Služba za zapošljavanje KS te izvještaji radnih tijela.

Novu Vladu KS čine Ismir Jusko (SBB) - ministar unutrašnjih poslova, Draško Jeličić (DF) - ministar privrede, Jasmin Halebić (SDA) - ministar finansija, Rusmir Mesihović (DF) - ministar zdravstva, Anis Krivić (SBB) - ministar za obrazovanje, nauku i mlade, Hajrudin Grabovica (SDA) - ministar za boračka pitanja, Kenan Alikadić (SDA) - ministar kulture i sporta te Jasna Agić (SBB) - ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice, Faruk Kapidžić (SDA) - ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, Nihada Glamoč (SDA) - ministrica komunalne privrede i infrastrukture, Adi Kalem (SDA) - ministar saobraćaja i Mersa Kustura(SDA) - ministrica pravde i uprave.