|

Preduzeti represivne mjere protiv kriminala u Sarajevu

Preduzeti represivne mjere protiv kriminala u Sarajevu
0
F
FENA
18.1.2011. u 14:47
7
komentara
0

dijeljenja
Preduzeti represivne mjere protiv kriminala u Sarajevu
Članovi Udruženja "Akcija građana" zatražili su danas od Vlade Kantona Sarajevo i novoizabranog premijera KS-a Fikreta Musića da hitno preduzmu opsežne mjere za uspostavljanje sigurnosne situacije u Sarajevu, reagirajući tako na sinoćnju pucnjavu u tramvaju.
Serija uličnih obračuna koji se dešavaju u Sarajevu već je sama po sebi zahtijevala sveobuhvatnu reakciju nadležnih službi i institucija, bez potrebe da ih na tu dužnost i na javnu odgovornost opominju nevladine organizacije, navedeno je u saopćenju ovog udruženja.

"Imenovanjem Vlade Kantona Sarajevo prestali su razlozi za pranje ruku i izbjegavanje odgovornosti za nesnosnu situaciju u Sarajevu, gdje građani odavno nisu sigurni na ulicama i u javnom prijevozu", rečeno je dalje u saopćenju.

Iz Udruženja su zatražili i od gradonačelnika Sarajeva Alije Behmena da stane na stranu građana te odlučno i istrajno traži od Kantona Sarajevo da se omoguće svi uvjeti za organe reda da bi se poduzele značajne sigurnosne i represivne mjere protiv uličnog kriminala i kriminala u javnom gradskom prijevozu.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...