|

Predstavnički dom razmatra izvještaje o poslovanju RTV FBiH

Predstavnički dom razmatra izvještaje o poslovanju RTV FBiH
0
F
FENA
29.11.2012. u 19:47
6
komentara
0

dijeljenja
Predstavnički dom razmatra izvještaje o poslovanju RTV FBiH Foto: Arhiv/Klix.ba
Na sjednici Predstavničkog doma Federalnog parlamenta u Sarajevu u toku je poslanička rasprava na osnovu izvještaja o prošlogodišnjem poslovanju Radio-televizije Federacije Bosne i Hercegovine, dokumenta o bilansu stanja i uspjeha te medijske kuće u periodu od 2008. do 2011., kao i izvještaja nezavisne i federalne revizije o njenom prošlogodišnjem djelovanju
Sjednici prisustvuju predstavnici upravljačkih struktura i menadžmenta RTV-a. Suština njihovih izlaganja je da RTVFBiH danas ima mnogo stabilniju finansijsku situaciju, da je uspjela umanjiti dugovanja zatečena 2008. godine, zatim da je trenutno najgledanija TV u Federaciji i da njeno poslovodstvo nastoji i dalje unaprijediti stanje.

Ova tačka dnevnog reda otvorena je kasno poslijepodne pa će sjednica vjerovatno nakon njenog završetka biti prekinuta. U nastavku sjednice, čiji će termin biti određen naknadno, na redu će biti stanje u Razvojnoj banci FBiH.

Za ponedjeljak, 3. decembra, najavljena je posebna sjednica Predstavničkog doma posvećena isključivo federalnom budžetu za iduću godinu.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...