Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ljepi huso! Pa poenta je u tome đe su pare jarane. Da ja plačam " školovanje" ofirnim likovima - naslednicima ovih baraba i lopova iz koalicije " OSOVINA ZLA" / hdz , vodeća stranka u frederaciji, sda pljačkaši bez premca, sbb - društvo jednog lica- kriminalca i špijuna i snsd-društvo jednog lica kriminalca. Svi zajedno su rasturači BiH/. Izgleda da je jedini izlaz SRP i ČEKIĆ i ULICA - Borba do zadnjeg za skidanje lopova!
Moja djeca i unuci neće vraćati ove kredite! Svakako će vam sudidi ulica. Ulica vas je dovela na vlast, sada će i tužiti i suditi. Bujrum age i lažni begovi - sa ovim rebalansom je otvorena fešta i lov!
Kad bi doveli najveće stručnjake i pokazali im koliko imamo izdvajanja za socijalna davanje (gotovo pola budžet ode na ratne penzije za tri vojne komponente) nestali bi u vidu magle.
Za tvoju informaciju amputirci imaju penziju 400km i svi bi se odrekli tih primanja za bilo kakav posao,paraplegicari imaju 1000km,a ovi sto su ih gurali na liniju i cesali jaja po stabovima imaju i do 2500km zdravi,pravi l,citavi.I jos uvijek postoje oni koji imaju vojne penzije iz drugog svjetskog rata.A o sehidskim porodicama i malverzacijama s te strane da ne pricam.Moja komsinica koja ima mjesecna primanja od 15.000km prima i tu penziju 400km od muza,ide djaba na more po nekoliko puta,izganjala je dva stana koja izdaje,sve koristi a nikad se niko ni nasalio da je zovne na reviziju.S druge strane ima porodica kojima otmu i tih 400km a to im jedino primanje,a mora nisu ni na slici vidjeli a kamoli da dzaba odu.
_""Zvuči mi naprosto nevjerovatno da će kamatna stopa na ovih 200 miliona biti niža od 1,09 kakva je bila kod MMF-a. Četvrto, već sada u rebalansu budžeta iznos sredstava na otplatu dugova i kamata je skoro milijardu, 40 posto ukupnog budžeta. Sa ovih 200 miliona mi se već približavamo da pola budžeta otpada na vraćanje dugova i kamata. Dakle nije se presjekla praksa zaduživanja. Ovakvim načinom vođenja budžeta mi koračamo prema grčkom scenariju", smatra Đonlagić." Naravno da se približavamo grčkom scenariju. Cijeli budžet se svodi na zaduživanje, pa ponovno zaduživanje, da bi se vratili predhodni dugovi, a nigdje nema stavki kako napuniti budžet bez zaduživanja. Znači, pola budžeta su dugovi, a pola ide na njihove plaće koje nisu za radi ušteda bili u stanju smanjiti ni jednu KM. Sramota, a pričaju o zamrzavanju zapošljavanja u javnom sekteru, obrazlažući da su se tu napravile uštede. Lažu! Popinili su oni sva radna mjesta i više nego je trebalo svojom rodbinom i prijateljima, a a onda su uveli moratorij na zapošljavanje. Lažu da su napravili bilo kakve uštede. Ovo su priče za malu djecu, šta bi bilo kad bi bilo: _“Budući da je uveden moratorij na nova zapošljavaja u javnom sektoru do kraja godine, po tom osnovu je ušteđeno oko 13,7 miliona i preusmjereno za provođenje politike prvog zapošljavanja i samozapošljavanja mladih ljudi, za šta je namijenjeno 20 miliona KM.” NOVIM ZADUŽENJIMA NAŠA DRŽAVA SVE DUBLJE I DUBLJE TONE. NIKO NAS VIŠE NE MOŽE IZVUČI IZ ZAČARANOG KRUGA ZADUŽENJA!
klixe, koliko vam je platio cristal club da objavite demant? toliko o novinarskoj etici.
UZEĆE 200 MILIONA KOMERCIJALNOG KREDITA da vrate prethodne dugove, pa je i budžet povećan za toliko odnosno 14% !! Što uz komercijalni ide i 14% kamate nema veze, čista slučajnost !!
hahaha rekoh da ce se sloziti ;D