Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Treba ukinuti raznorazne boračke udruge a ostaviti samo one koja zastupaju sve borce. Ako to nije zakonski moguće izbaciti ih iz budžetskih stavki tj. ako žele neka se finansiraju sami. Godišnje na takve udruge iz budžeta se izdvoji i do pola miliona maraka a da demobilisani borci nemaju nikakve koristi od njih.To je i pokazala posljednja revizija utrošenih sredstava takvih udruga te su utvrđene mnoge nezakonitosti od onih koji ih vode. Svi borci se moraju izjednaćiti u njihovim pravima a ne da samo određene grupe i grupice imaju više prava od drugih.
kako one \"branioce\" poslaše sa 35 godina života u penziju a oni koji su preživjeli rovove. tranšeje i akcije mogu u penziju sa 35 godina staža. bravo vlada i država BIH,,,, šta reći klap klap
Konačno da se neko sjetio da treba izjednačiti sve borce a ne da privilegije imaju samo određene grupe ljudi i to većinom sa lažnim potvrdama o pripadnosti. Ugraditi u zakon da svi branioci koji su proveli kontinuirano dvije godine u odbrani BIH imaju pravo na povoljnije penzionisanje. Ugraditi u zakon i penzijski staž koji je upisan u PIO-u ,služenje JNA poslije 20-te i prekida posla kako je i bilo u zakonu prije 92 godine. Sa ovim država ništa ne gubi nego za veoma male novce (socijalne) rješava pitanje nezaposlenosti. Umjesto ovih ,,starohana\'\' koji i nisu sposobni za rad posao će dobiti mlađi.