{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavnički dom Parlamenta FBiH danas potvrđuje vladu

S
19.3.2015. u 07:51
5
5
Predstavnički dom Parlamenta FBiH danas potvrđuje vladu
5
Predstavnički dom Parlamenta FBiH danas potvrđuje vladu
Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH trebalo bi da na današnjoj vanrednoj sjednici potvrdi odluku o imenovanju nove federalne vlade.
Predsjednik FBiH Marinko Čavara i potpredsjednici Melika Mahmutbegović i Milan Dunović potpisali su juče odluku o imenovanju nove vlade FBiH, na čijem će čelu biti Fadil Novalić iz SDA.

Prethodno su održali konsultacije sa kandidatima SDA, HDZ BiH i Demokratske fronte za federalne ministre.

SDA je za ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva predložila Šemsudina Dedića, ministra unutrašnjih poslova Aljošu Čamparu, ministra za izbjegla i raseljena lica Edina Ramića, ministra razvoja, preduzetništva i zanatstva Amira Zukića, ministra obrazovanja i nauke Elviru Ćemalović-Dilberović, te za ministra za pitanja boraca i invalida Kazafera Bečića.

Kandidati HDZ-a BiH su Jelka Miličević za ministra finansija, Vjekoslav Mandić za ministra zdravstva, Denis Lasić za ministra saobraćaja i komunikacija, Zora Dujmović za ministra kulture i sporta, Joža Martić za ministra prostornog uređenja i Mato Jozić za ministar pravde.

Demokratska fronta je predložila Reufa Bajrovića za ministra energije, rudarstva i industrije, Snježanu Soldat za ministra životne sredine i turizma, Aleksandra Remetića za ministra trgovine i Milana Mandilovića za ministra rada i socijalne politike.

Početak sjednice Predstavničkog doma zakazan u 14 sati, saopćeno je iz Parlamenta FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: