|

Predstavnički dom o Prijedlogu zakona o zaštiti žiranata

Predstavnički dom o Prijedlogu zakona o zaštiti žiranata
0
S
SRNA
23.1.2013. u 08:07
4
komentara
0

dijeljenja
Predstavnički dom o Prijedlogu zakona o zaštiti žiranata Foto: Arhiv/Klix.ba
Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH danas organizuje stručnu raspravu o Prijedlogu zakona o zaštiti žiranata u FBiH, s ciljem izrade zakonskog rješenja o temi od širokog društvenog značaja.
Svrha ove rasprave je okupljanje poslanika i delegata, kao i stručnih službi oba doma Parlamenta FBiH, predstavnika međunarodnih organizacija, vladinog i nevladinog sektora i stručnjaka u toj oblasti, te federalne Agencije za bankarstvo i Udruženja banaka BiH, a s ciljem prikupljanja konkretnih komentara, sugestija, prijedloga i primjedbi na tekst ovog zakona kako bi došlo do što kvalitetnijeg rješenja.

U saopštenju Parlamenta FBiH navodi se će okruglom stolu prisustvovati direktor Federalne agnecije za bankarstvo Zlatko Barš i izvršni sekretar Udruženja banaka BiH Mijo Mišić, kao i predlagač ovog zakonskog akta Aida Čikić.

Udruženje banaka BiH saopštilo je sredinom decembra prošle godine da Prijedlog zakona o zaštiti žiranata u FBiH predstavlja korak nazad u izgradnji efikasnog pravnog sistema kao temelja efikasne ekonomije.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...