{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavnički dom FBiH prekinuo sjednicu

F
26.7.2011. u 20:59
0
2
Predstavnički dom FBiH prekinuo sjednicu
0
Predstavnički dom FBiH prekinuo sjednicu
Foto: Arhiv
Današnje zasjedanje Predstavničkog doma Parlamenta FBiH u Sarajevu okončano je odobravanjem ovogodišnjeg programa rada tog federalnog nivoa, usklađenog između ostalog s dinamikom rada Federalne Vlade.
Nakon te tačke dnevnog reda, koja je prošla bez rasprave, Predstavnički dom je poslije cjelodnevnog zasjedanja prekinuo sjednicu a termin njenog nastavka bit će poznat naknadno.

U današnjem dijelu sjednica je najviše bila posvećena rebalansu ovogodišnjeg budžeta Federacije BiH, koji je odobren, čime je Federalnoj vladi dato zeleno svijetlo za uvećanje ukupne ovogodišnje budžetske cifre za 2,15 posto.

O rebalansu će se izjašnjavati i Dom naroda na sjednici zakazanoj za 28. jula.

Odobrene su također izmjene ovogodišnjeg finansijskog plana Federalnog zavoda za zapošljavanje.

Prema obrazloženjima poslanika, jedna od izmjena se odnosi na usmjeravanje oko deset miliona KM, predviđenih ove godine za zapošljavanje, za namirivanje dijela zaostalih obaveza prema demobiliziranim borcima kao populaciji koja je ostvarivala naknade za vrijeme nezaposlenosti na osnovu nekadašnjeg federalnog zakona.

Dogovoreno je i da u prvoj polovini oktobra bude održana tematska sjednica posvećena otklanjanju administrativnih prepreka u Federaciji koje će dovesti do uspješnijeg razvoja biznisa i investiranja u taj sektor.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: