{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavnici vlasti RS dali podršku policijskim agencijama i pozvali građane na mir

28.4.2015. u 20:00
8
Predstavnici vlasti RS dali podršku policijskim agencijama i pozvali građane na mir
8
Predstavnici vlasti RS dali podršku policijskim agencijama i pozvali građane na mir
Foto: Klix.ba
Sastanak u Palati predsjednika u Banjoj Luci kojem su prisustvovali predsjednik RS Milorad Dodik i predstavnici tog entiteta u institucijama BiH okončan je nakon skoro četiri sata.
Sastanak je sazvan u povodu sinoćnjeg terorističkog napada na Stanicu javne bezbjednosti u Zvorniku, kada je ubijen policajac Dragan Đurić, a ranjeni policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović.

Medijima se nakon sastanka niko nije htio obratiti, ali su im u pisanoj formi dostavljeni zaključci koje su jednoglasno potpisali svi učesnici sastanka.

Čelnici RS-a i predstavnici RS-a u institucijama BiH osudili su teroristički akt u Zvorniku, te su izrazili saučešće porodici ubijenog policajca.

Saglasni su da je prioritet spriječiti opasnost od terorizma, te da je napad u Zvorniku napad na institucije sistema RS. Rečeno je da je terorizam najveća sigurnosna prijetnja BiH.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba


Naglasili su činjenicu da je na stranim ratištima angažovano nekoliko stotina ljudi iz BiH, te zatražili da se pokrene proces primjene zakona o zabrani odlaska na strana ratišta i da se krivično i pravno procesuiraju odgovorni.

Izražena je puna podrška koordinaciji policijskih agencija i naglašena potreba razmjene sigurnosnih informacija

Predstavnici vlasti RS-a su saglasni da nema potrebe za formiranjem novih tijela u strukturi sigurnosti BiH, ali je istaknuta potreba snažnije političke osude terorizma i raznih organizacija za terorističkim potencijalom od strane svih političkih faktora u BiH

Na kraju, predstavnici vlasti su pozvali građane BiH na mir i toleranciju, ali i na potrebu da se spriječi širenje dezinformacija i da se odbaci korištenje jezika mržnje.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba


Sastanku su pored Milorada Dodika prisustvovali i Željka Cvijanović, Mladen Ivanić, Ognjen Tadić, Nedeljko Čubrilović, Dragan Lukač, Dragan Mektić, Mladen Bosić...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: