Predstavnici Vlade TK posjetili zatvoreno pozorište

S
Piše: D. Brkić/Sarajevo-x.com
20.2.2012. u 14:15
0
2
Predstavnici Vlade TK posjetili zatvoreno pozorište
0
Premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević i resorna ministrica Nađa Avdibašić-Vukadinović su samoinicijativno posjetili Narodno pozorište Tuzla koje je zatvoreno zbog prokišnjavanja.
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis Foto: Darko Zabuš/Fotoservis

Naglo topljenje snijega je dovelo do prodora vode u kabine za presvlačenje, a pošto se voda slijevala niz zidove, rukovodstvo NP Tuzla je odlučilo isključiti elektroinstalacije i vodovodne inastalacije.

Sve se to dogodilo u sedmici u kojoj su tuzlanski ljubitelji pozorišta namjeravali pogledati predstave "Let iznad kukavičijeg gnijezda" i "Gospođa ministarka".

Na sastanku sa rukovodstvom NP Tuzla, direktorom Arminom Ćatićem i umjetničkim direktorom Midhatom Kušljugićem, premijer Čaušević je konstatirao kako kultura ne smije biti žrtva i da najprije treba pronaći rješenje za sanaciju novonastalih sezona kako bi se spasila pozorišna sezona, a u drugoj fazi bi se pristipilo rekonstrukciji dotrajale zgrade.

Narodno pozorište Tuzla gazi kroz 63. godinu svog uspješnog rada i djelovanja (prva predstava je izvedena 30. marta 1949. godine, "Običan čovek" Branislava Nušića), a prošle godine je iz budžeta Tuzlanskog kantona ta institucija kulture dobila 954.039 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: