|

Veoma uspješna godina za Narodno pozorište Tuzla

Veoma uspješna godina za Narodno pozorište Tuzla
0
S
Sarajevo-x.com
27.12.2011. u 09:57
0
komentara
0

dijeljenja
Veoma uspješna godina za Narodno pozorište Tuzla
Godina 2011. bila je iznimno uspješna za Narodno pozorište Tuzla. Uprkos svjetskoj, a posebno domaćoj krizi, uspjeli su ove godine publici predstaviti šest premijernih predstava.
"Uspjeli smo to izuzetnim zalaganjem glumačkog ansambla, uposlenika i menadžmenta NP Tuzla, uz pomoć naših osnivača, Općine Tuzla i Tuzlanskog Kantona, kao i sponzora koji su nas podržavali u realizaciji projekata. Ove godine smo odigrali rekordan broj predstava u posljednje dvije decenije", istakli su iz NP Tuzla.

Osamnaesti Tuzlanski pozorišni dani također su zabilježili rekordnu posjećenost. Dvanaest predstava u produkciji petnaest pozorišnih kuća regije i šire pogledalo je četiri hiljade posjetilaca, što potvrđuje ogromno interesovanje Tuzlaka za teatarska zbivanja u zemlji i inozemstvu.

"Ove godine smo obradovani i vrijednim glumačkim nagradama koje su pripale glumcima: Adnanu Omeroviću (za najbolju mušku ulogu na Pozorišnim/kazališnim igrama u Jajcu), Nedimu Malkočeviću (za najboljeg glumca na Međunarodnom festivalu malih scena u Kikindi), Melihi Fakić (na Nušićevim danima u Smederevu i Mostarskoj liski), kao i nagradom Sulejmanu Kupusoviću za režiju predstave Gospođa ministarka na istom festivalu", saopćeno je iz Narodnog pozorišta Tuzla.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.