"Sloboda za dr. Ganića"
0

Predstavnici SDA Tathamu predali 30.000 potpisa

Sarajevo-x.com
Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com
Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com
Predsjednik Asocijacije mladih Stranke demokratske akcije Salmir Kaplan i generalni sekretar SDA Amir Zukić uručili su danas britanskom ambasadoru u BiH Michaelu Tathamu peticiju "Sloboda za dr. Ganića", koju je u protekla dva dana, u organizaciji Asocijacije mladih SDA, potpisalo više od 30.000 građana BiH.

Nakon uručenja peticije, Zukić je za Sarajevo-x.com rekao da je peticiju potpisalo "samo" 30.000 građana, jer je prikupljanje potpisa trajalo jedan dan zbog ročišta u Londonu.

"Ambasadoru Tathamu smo rekli da bi prikupili i milion potpisa da je peticija trajala pet dana, jer je interes građana bio veliki, ali smo peticiju predali u 12 sati, kada počinje ročište prof. Ganiću te smo ovom peticijom htjeli da glas bh. javnosti dopre do britanskih vlasti" izjavio je Zukić za naš portal.

Zukić je naveo da je ambasador Tatham iznio stav da hapšenje prof. Ganića nije mišljenje britanske vlade, nego stav britanskog pravosuđa, koje je nezavisno, odnosno da u ovom slučaju nije u pitanju nikakva politika Velike Britanije.

On je rekao da je ambasadoru prenijeto mišljenje čelništva stranke da je Ganić nevin i da će to biti dokazano i na sudu.

Zukić je kazao da će nove akcije zavisiti od razvoja situacije koja će biti pomno praćena i da će se nove mjere preduzimati u zavisnosti od potrebe.