Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Skontaj kakve su generacije bile dok je profa smio kazniti učenika a onda pogledaš ove današnje mekušce kojima profe ne smiju jedinicu dati jer će tata doći da napravi problem jer ko si ti da njegovom genijalcu daješ keca
Najgora moguća stvar je da te propise donose oni koji veze nemaju sa djecom i nastavom. Koji su daleko od razreda i koji u svojim glavama crtaju reforme i rasporede.
A kad cete konacno donijeti pravilnik o obavezama tih istih ucenika prema uciteljima, nastavnicima i pšrofesorima, kao i pravilnik o PRAVIMA istih??? Zlostavljate jadne ljude, ne znaju kako vise da se postave, roditelji se ponasaju kao da ih posjeduju, sve to treba resetovati i vratiti na fabricke postavke! Ako vam se ne svidja, ispisite dijete iz skole i cao!!!!
U svemu ovome nigdje odgoja ,neodgovornosti,nekulture nevaspiranja koji jedan ucenik nosi od kuce.Tom problematikom se niko ne bavi.Kakve ucenike mi kao roditelji saljemo u skolu,nekome na grbacu...
Niko ne govori o tome kakav odnos prema nastavi ima dobar dio ucenika. Dolaze u skolu kao u kino, bez pribora, sveski, posveceni svojim treninzima i svim mogucim vannastavnim aktivnostima. Uvijek spremni da nimalo rade, da imaju sto vece ocjene po svaku cijenu, da miniraju sve sto se moze. Bez dorucka, nenaspavani i nikad spremni da zagriju stolicu jer sto bi, kad idemo u cirkus, a ne u skolu
Reforme po mjeri SDA ministrice, koja, btw, veze s vezom nema. Ublehašica na kvadrat.
Kako samo izvrcete cinjenice. Normu jeste smanjili za cas, ali ste povecali nenastavne poslove. Profesor koji radi u dvije ili vise skola se strucno usavrsava sat i po i kada predaje dva predmeta sto je besmisleno. Isto kao sto je besmisleno da dajete sat za rad u strucnim organima i kada se radi u vise skola. Mi cemo jos malo spavati u skoli od silnih rupa u rasporedu i sjednicenja.
Nemam nista protiv žena u politici, ali ova ministrica obrazovanja u KS je najiskrenije ublehašica! Ništa nije donijela u korist nastavnika a samim tim i djeteta! Pretvorila je učitelje u pisare i administratore koje kandžija svako, od direktora, roditelja, nekih balavaca s instituta, a ljudi usput imaju i najlosija primanja u Kantonu! Reforma prava, ne znam kako NiP zamislja to sprovesti sa ovom ženom koja očigledno podstiče samo pobunu i štrajk prosvjete a ne reformu!! ??
Dosad nije toga bilo? Valjda su učenici sami išli na izlete i uvježbavali recitacije za priredbu?
...da učenik ima nastavnika za nastavu, da ima razrednika, da pohađa sekciju, da ima dežurnog nastavnika za vrijeme odmora, da nastavnik prisustvuje odjeljenjskim i nastavničkim vijećima, da ide na izlete s učenicima... Ovo neka zezancija!? Redovna nastava ne može bez nastavnika, razrednik i sekcije oduvijek postoje, a svaki nastavnik je obavezan da prisustvuje sjednicama OV i NV, da bude dežurni, a ovo o izletu...eto, učenici dosad sami išli na izlete i ekskurzije bez nastavnika!
Sarajevo moderan zapadni grad.
bolje da ste napisali minimalno umjesto maksimalno .to meni vise lici na 2 ili nijedan
Nikad bolji programi skolovanja a nikad gori rezultati PISA testova.
Možda su loši rezultati testiranja - i to samo jednog, ali naši učenici u inostranstvu budu najbolji u školama i koledžima. Da nam ovdje toliko ne valja obrazovanje, ne bi ni oni tamo negdje bili tako uspješni.
Samo još da dopune da ne moraju učiti i da bude baš besmisleno.
Standardi i norme za zaglupljivanje ucenika. Krajnji cilj je da nista ne znaju
Znaci iz šupljeg u prazno, jednostavno je usvojiti obrazovne sisteme ili iz Finske, Južne Koreje ili Singapura... ne treba nam zastarjeli sistem obrazovanja. Svijet napreduje, ovo je zaostalo obrazovanje koje je ne kvalitetno i forsira sve učenike na isti način a gore tri države rade na individualnosti.
Kakvo je vrijeme došlo ne bi me čudilo da učenici pošalju nastavnika malo u ćošu ili na razgovor kod pedagoga inače će otac ili mama morati da reaguju :)