Ususret lokalnim izborima
0

Predstavljena nezavisna lista Tuzlanska alternativa

Piše: D. Brkić
Nezavisna lista Tuzlanska alternativa je na današnjoj konferenciji za novinare predstavila kandidate za Općinsko vijeće Tuzle i obznanila ideje koje će pokušati realizovati ukoliko na predstojećim lokalnim izborima dobiju povjerenje građana.

"Mi smo alternativa svima, i strankama na vlasti i strankama u opoziciji. Ne želimo voditi politiku iz fotelje, nego želimo građanima ponuditi alternativnu opciju, čija će glavna ideja biti privredni razvoj", rekao je nosilac nezavisne liste Mensur Alić.

Inače, Alić je aktuelni vijećnik, a mandat je dobio kao član Stranke za BiH, iz koje je istupio prije nekoliko mjeseci. Na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća prihvaćena je njegova inicijativa o industrijskim zonama u Tuzli, a Alić kaže kako će se Tuzlanska alternativa zalagati da njegova ideja bude pretočena u djelo.

"Tuzli je potrebno zapošljavanje, a to je moguće u industrijskim zonama. Sve to možemo uraditi po principima iz Livna ili Inđije. Naša je procjena da u Tuzli ima 20-ak lokacija koje se mogu proglasiti industrijskim zonama", kaže Alić.

Tuzlanska alternativa priželjkuje da nijedna partija ili stranka ne dobije apsolutnu većinu u vijeću, jer je takva solucija pogubna po grad. Inače, nezavisna lista nema svog kandidata za načelnika, a nije rečeno koga će podržati od predloženih kandidata.

Na nezavisnoj listi Tuzlanske alternative se, osim Mensura Alića, nalaze još: Velida Mehić, Samir Mačković, Ekrem Topić, Elvin Ovčina, Suad Žilić, Zlata Smajić, Fadil Muslić, Halid Ramić, Fikret Ibričić, Sunčica Erceg, Abdulrahman Kuldija, Senad Karišik, Miralem Mujanović, Halid Žigić, Admir Mahmutović i Almir Ćehajić.