SDA predstavila svoje kandidate
31

Adi Rifatbegović kandidat za načelnika Tuzle

Piše: D. B.
Adi Rifatbegović i Mirsad Malohodžić
Adi Rifatbegović i Mirsad Malohodžić
Doktor Adi Rifatbegović je kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za načelnika Općine Tuzla, dok je dr. Mirsad Malohodžić nosilac liste za Općinsko vijeće. Inače, Malohodžić je aktuelni vijećnik u Općinskom vijeću Tuzla, a njih dvojica su na današnjoj konferenciji za medije govorili o svojim kandidaturama.

"Kandidatura za načelnika je za mene veliki izazov. U struci sam dostigao maksimum i to je nešto na šta sam ponosan. U Tuzli treba prekinuti podjele na 'crvene', 'zelene' i one koji su više ili manje Tuzlaci", kazao je dr. Adi Rifatbegović. Dvojica njegovih rođaka su u dva različita historijska perioda bili načelnici Tuzle. Riječ je o Murat-begu Zaimoviću i dr. Mirzi Muratbegoviću.

"U Tuzli je važnije da profunkcioniše aktuelna željeznica i da grad dobije zaobilaznicu, a ne da maštamo o visećim vozovima. Panonska jezera su zaista nešto lijepo što se dogodilo Tuzli, ali jezerima treba dodati još neku zvjezdicu u kvalitetu. U ovom gradu trebaju se angažovati mladi ljudi, a načelnik treba biti prvi među jednakima", stav je dr. Rifatbegovića.

Općina Tuzla, prema Rifatbegovićevom mišljenju, zaostaje za drugim dijelovima BiH. Neprihvatljivo je, navodi Rifatbegović, da Tuzla nema status grada. Doktor Malohodižić naglašava kako nezaposlenost raste, kako prvoligaški klubovi, simboli grada, više ne postoje, kako Tuzla nema kino, a od nekadašnjeg kulturnog centra ostale su samo blijede uspomene.

Lista kandidata SDA Tuzla je dobila jednoglasnu podršku Općinskog odbora SDA Tuzla, Kantonalnog odbora SDA TK i Predsjedništva SDA BiH. Na listi je više od dvije trećine potpuno novih ljudi koji nikada prije nisu bili kandidati. Tu je i oko 30 posto mladih, a na listi je 11 žena.