{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Predstavljena najveća kolekcija odbijenica za posao u regiji

8.5.2012. u 18:39
93
14
Predstavljena najveća kolekcija odbijenica za posao u regiji
93
Antikulturni teatar Alija Sirotanović iz Banje Luke predstavio je sinoć u banjalučkom Domu omladine, sada već tradicionalnu, treću po redu izložbu odbijenica prikupljenih iz raznih ustanova i institucija u RS.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Popularni Aktovci su svojoj publici predstavili kolekciju od tačno 175 odbijenica koje su "prikupili" tokom prethodnih godina.

Nakon toga su održali i satiričnu predstavu sa svojim prepoznatljivim skečevima na račun vlasti i politike.

Kako kažu, izložbom i predstavom su još jednom željeli pokazati u kakvom društvu živimo i koliko se institucije brinu za običnog čovjeka.

"Ovo je do sada najveća kolekcija odbijenica u regiji, a mi se trudimo da svakog dana prikupimo što više dokaza kako institucije u ovoj zemlji brinu o običnom građaninu", poručili su sinoć članovi AKT-a.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Ovaj amaterski teatar je osnovan 8. marta 2003. godine. Skečevi koje sami smišljaju i izvode često ukazuju na probleme u društvu u kojem živimo, tako da se njihov rad može svrstati u društveno angažovanu umjetnosti.

Za sebe kažu kako su alternativno pozorište te da je njihov umjetnički izražaj krajnje alternativan, to jeste da ne privlači velike društvene grupe.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: