{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Banjalučki Aktovci organizuju izložbu odbijenica

24.4.2012. u 14:49
11
2
Banjalučki Aktovci organizuju izložbu odbijenica
11
Banjalučki Aktovci organizuju izložbu odbijenica
Antikulturni teatar Alija Sirotanović iz Banje Luke održat će početkom maja u banjalučkom Domu omladine tradicionalnu, treću po redu, izložbu odbijenica prikupljenih iz raznih ustanova i institucija u RS.
Izložba će biti otvorena 7. maja u 20:30 sati, a popularni Aktovci, koji na sebi svojstven način ismijavaju sumornu bh. realnost, iste večeri će imati i nastup na sceni Doma omladine.

Kako najavljuju, svoju publiku će počastiti prepoznatljivim skečevima, ali i novim, koji su pripremljeni za izložbu odbijenica.

"Na izložbi ćete moći vidjeti odbijenice sa posla potpisane rukom najvećih majstora odbijanja. Poslije toga ćemo skečevima i pjesmama još jednom pokazati u kakvom društvu živimo", rekao je Dušan Jokić, član AKT-a Alija Sirotanović.

On je pozvao sve zainteresovane, koji imaju odbijenice iz institucija, da ih donesu na izložbu te da se sa njima druže i kroz smijeh isprate našu svakodnevnicu.

Banjalučki AKT Alija Sirotanović osnovan je 8. marta 2003. godine. Skečevi koje izvode i sami smišljaju često ukazuju na probleme u društvu u kojem živimo, tako da se njihov rad može svrstati u domen društveno angažovane umjetnosti. Za sebe kažu da su alternativno pozorište te da je njihov umjetnički izražaj krajnje alternativan.

Objavljivanjem pjesme "Put autoput" na sebe su skrenuli pažnju javnosti u cijeloj BiH i regiji, a pored kratkih TV skečeva njihovi nastupi uglavnom imaju kabaretsku formu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: