{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavljena inicijativa za nadgledanje općih izbora 2010.

F
2.9.2010. u 14:49
0
0
Predstavljena inicijativa za nadgledanje općih izbora 2010.
0
Predstavljena inicijativa za nadgledanje općih izbora 2010.
U prostorijama ACIPS-a predstavljena je danas inicijativa za nadgledanje općih izbora 2010.
Asocijacija Alumni Centra za interdisiplinarne postdiplomske studije (ACIPS) je definirala osam oblasti kao teme od interesa za sve građane, a to su: mladi, obrazovanje, nezaposlenost, socijalno-zdravstvena politika, ruralni razvoj, reforma javne uprave i Ustava BiH, korupcija i EU integracije.

Cilj inicijative je analizirati koliko se političari tokom kampanje bave stvarnim problemima građana, a koliko praznom retorikom. U okviru inicijative bit će kontrolirano 12 političkih stranaka, devet kandidata za Predsjedništvo BiH. Ove godine uvedena je novina da se prate javni istupi u printanim i elektronskim medijima.

ACIPS je za realizaciju kompletnog projekta angažirao 15 osoba i u planu je izrada dokumentarca od pola sata s pregledom predizborne kampanje.

Predsjednik ACIPS-a Sanel Huskić na današnjoj pres-konferenciji od ukupno tri u povodu ovog projekta istakao je da je ACIPS kroz monitoring 2006. i 2008. dao do znanja da su se političari bavili ispraznom retorikom, da nisu ništa pokazali.

Finalna pres-konferencija bit će održana 29. septembra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: