BiH
0

Predstavljen prvi promotivni autobus Nacionalnog parka Una

FENA
Nacionalni park "Una" dobio je danas svoj prvi promotivni autobus, koji će uz reklamu, širom Evrope nositi i jedinstvenu priču o ljepotama rijeke Une i grada Bihaća, a sve to radi što ekspanzivnijeg razvitka turizma ovoga kraja.

Sama ideja o promotivnom autobusu rezultat je postignutog partnerstva između NP "Una" i Udruženja prijevoznika Unsko-sanskog kantona (USK), a kako je ovo tek njegov početak, očekuje se da će u skorije vrijeme ovakvih i sličnih aktivnosti biti puno više.

"Ovaj će autobus saobraćati cijelom Evropom, on će na specifičan način širiti priču o svemu onome što ovdje radimo u svrhu razvitka turizma i od toga ne mislimo odustati", kazao je direktor NP "Una", Amarildo Mulić.

Dodao je da je to proces, koji se može samo širiti i nikada nema kraja, jer ideje o tome kako u Nacionalni park "Una" privući što više turista su ono što nam itekako treba. Današnjoj promociji prisustvovao je i načelnik Općine Bihać Albin Muslić.

"Svi moramo raditi na tome da širimo pozitivnu priču o onome što čini naš život ovdje, a ovo je dobar primjer kako se to radi", istakao je Muslić dodajući da će NP "Una" angažmanom svih nas sasvim sigurno biti jedno od prestižnih turističkih atrakcija u ovom dijelu Evrope.

"Promotivni autobus za sada je apsolutni favorit u promociji naših ljepota", kazao je predsjednik Udruženja prijevoznika USK-a Ismet Šahinović dodajući da će autobusi s reklamnim porukama uskoro saobraćati zemljama Evropske unije, ali i dalje.

S obzirom na to da je došlo toplije vrijeme i bliži se početak turističke sezone, najavljena je i akcija čišćenja obala Une i svih prilaza, koji se od Ripča pa nadalje protežu teritorijem Nacionalnog parka. Počet će u subotu i trajati 20 dana, a pored NP "Una", u njenoj realizaciji učestvovat će JKP "Komrad", nevladine organizacije, mještani, ali i dobrovoljci koji se žele angažirati na uređenju okoliša.