{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Finansijska, politička i ljudska pomoć u razvijanju NP Una

F
10.4.2012. u 17:10
2
0
Finansijska, politička i ljudska pomoć u razvijanju NP Una
2
Finansijska, politička i ljudska pomoć u razvijanju NP Una
O aktivnostima menadžmenta Nacionalnog parka "Una", projektima koji su u toku ili se planiraju te posebno mogućnostima uključivanja vlasti u razvijanju kapaciteta Nacionalnog parka razgovarali su danas Hamdija Lipovača, premijer Unsko-sanskog kantona (USK), i Amarildo Mulić i Ante Marjanović, direktor i predsjednik Nadzornog odbora JP Nacionalni park "Una".
"Iako je preduzeće u federalnoj nadležnosti, Kantonu je od strateškog interesa i zato smo osigurali u ovogodišnjem budžetu 100.000 KM za NP 'Una''', kazao je premijer Lipovača dodajući da osim finansijske, žele izraziti i političku i ljudsku opredijeljenost da pomognu menadžmentu.

Predstavnici NP "Una" istakli su potrebu pojačanog inspekcijskog djelovanja, te uključivanja svih nivoa vlasti u promoviranje volonterizma i očuvanja okoliša, jer je primarni cilj Nacionalnog parka zaštita prirodnog bogatstva.

Jedan od prijedloga bio je da se kroz memorandum o saradnji stvori sinergija vlasti, institucija i menadžmenta, kako bi se interesorno djelovalo u svim segmentima, koje dotiče strateško opredjeljenje zaštite okoliša, promocije turizma i privrednih djelatnosti radsi razvoja Nacionalnog parka.

Tokom sastanka se razgovaralo i o organizaciji 40. internacionalne turističke Una regate. Stav izvršne vlasti USK-a i NP "Una" je, kako je istaknuto, da regata kao manifestacija nije upitna, ali da je organizacija, na dosadašnji način, neprihvatljiva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: