{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Finansijska, politička i ljudska pomoć u razvijanju NP Una

F
10.4.2012. u 17:10
2
0
Finansijska, politička i ljudska pomoć u razvijanju NP Una
2
Finansijska, politička i ljudska pomoć u razvijanju NP Una
O aktivnostima menadžmenta Nacionalnog parka "Una", projektima koji su u toku ili se planiraju te posebno mogućnostima uključivanja vlasti u razvijanju kapaciteta Nacionalnog parka razgovarali su danas Hamdija Lipovača, premijer Unsko-sanskog kantona (USK), i Amarildo Mulić i Ante Marjanović, direktor i predsjednik Nadzornog odbora JP Nacionalni park "Una".
"Iako je preduzeće u federalnoj nadležnosti, Kantonu je od strateškog interesa i zato smo osigurali u ovogodišnjem budžetu 100.000 KM za NP 'Una''', kazao je premijer Lipovača dodajući da osim finansijske, žele izraziti i političku i ljudsku opredijeljenost da pomognu menadžmentu.

Predstavnici NP "Una" istakli su potrebu pojačanog inspekcijskog djelovanja, te uključivanja svih nivoa vlasti u promoviranje volonterizma i očuvanja okoliša, jer je primarni cilj Nacionalnog parka zaštita prirodnog bogatstva.

Jedan od prijedloga bio je da se kroz memorandum o saradnji stvori sinergija vlasti, institucija i menadžmenta, kako bi se interesorno djelovalo u svim segmentima, koje dotiče strateško opredjeljenje zaštite okoliša, promocije turizma i privrednih djelatnosti radsi razvoja Nacionalnog parka.

Tokom sastanka se razgovaralo i o organizaciji 40. internacionalne turističke Una regate. Stav izvršne vlasti USK-a i NP "Una" je, kako je istaknuto, da regata kao manifestacija nije upitna, ali da je organizacija, na dosadašnji način, neprihvatljiva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: