BiH
2

Više od 200 učesnika iz BiH i regije na biciklijadi u Bihaću

Klix.ba
Više od 200 učesnika iz Bosne I Hercegovine i zemalja regiona odlučilo se za učešće na biciklijadi "Stazama nacionalnog parka Una" čija primarna misija je promocija Nacionalnog parka Una, sporta te očuvanje ekološke svijesti.

Biciklisti su krenuli sa gradskog trga u Bihaću,a prema rječima Hidajeta Pečenkovića , predsjednika rekreativnog biciklističkog kluba "Japod”, maršuta bi trebala ići preko Dobrenice, Lohova I Ripča gdje je planiranano grupisanje. Nakon toga na redu je uspon prema Gorjevcu, pa potom Bosanski Doljani te posjeta atraktivnom Štrbačkom buku. Zadnja etapa pripala je Kulen vakufu I Martin Brodu koji je ujedno I posljednja destinacija biciklijade.

Tim povodom u ime premijera USK Hamdije Lipovače savjetnik Franjo Jurić prenio je pozdrave i zahvalio se biciklističkom klubu "Japod" i upravi Nacionalnog parka Una na odličnoj organizaciji, te na promociji grada Bihaća i Unsko-sanskog kantona i dodao da su manifestacije ovog tipa uvijek imale podršku premijera Lipovače, te da će se ta praksa nastaviti i u budućnosti.

Želimo da populariziramo turizam na području našeg grada i da omogućimo našim prijateljima iz susjednih gradova i zemalja da se ovdje ugodno osjećaju.Sretan sam što će naši gosti danas otići u srce Nacionalnog parka Una I vidjeti naše ljepote, te tako postati promotori našeg prirodnog blaga, a nadam se da će se i sami ponovo vratiti, istakao je načelnik općine Bihać Albin Muslić.

Kako bi sve po pitanju sigurnosnih uvijeta proteklo u redu organizatori su obezbjedili asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova i Kantonalne bolnice Bihać.