{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavljen program A-SDA

F
13.8.2010. u 15:05
0
11
Predstavljen program A-SDA
0
Predstavljen program A-SDA
Stranka demokratske aktivnosti A-SDA je usvojila program za period 2010.-2014. godinu u namjeri da građanima na što bolji način približi program i plan rada koji planira realizirati, rečeno je danas na pres-konferenciji te stranke u Bihaću.
Program Stranke demoktatske aktivnosti A-SDA je podijeljen po segmentima, počev od predstavljanja građanima šta je to A-SDA, njihovom viđenju države Bosne i Hercegovine, boračko-invalidskoj zaštiti i domovinskom ratu. Također zastupljeni su i ekonomija i privreda, poljoprivreda, zdravstvo, rad i socijalna politika, odgoj i obrazovanje, zaštita okoliša, prostorno uređenje, stambeno-komunalna infrastruktura, mladi, vanjska politika i dijaspora.

Predsjednik Kantonalnog odbora A-SDA Unsko-sanskog kantona i nosilac liste za Kanton Jasmin Emrić je kazao da A-SDA u svakom od ovih segmenata uočava probleme i nudi konkretna rješenja.

Po njegovim riječima, poseban akcent stavljen je na boračko-invalidsku zaštitu i rješavanje nagomilanih problema boračkih populacija koje se nalaze u najtežem položaju od kraja rata do danas.

Također, posebna pažnja posvećena je privredi koja se nalazi u kolapsu, svaki dan sve je veći broj nezaposlenih, većina stanovništva živi na ivici siromaštva i ovakvo je ekonomsko stanje vrlo često generator lošeg općeg ambijenta.

A-SDA će se zalagati za pokretanje projekata i započinjanje javnih radova u sektorima putne infrastrukture i energetike. Na ovaj način bi se došlo do svježih investicija, novih radnih mjesta i stvaranja nove vrijednosti.

Također, namjerava odlučno voditi računa o zaduženju naše zemlje i da ono bude u funkciji razvojnih programa, a ne pokrivanja javne potrošnje i sumnjivih projekata.

Generalni sekretar i kanadidat za Skupštinu USK Admir Hadžipašić je
naglasio da Stranka demoktarske aktivnosti A-SDA na predstojeće izbore izlazi sa sloganom ''Za Evropsku BiH'', ''Nova energija'' i ''Nova snaga''.

Sloganom za Evropsku BiH poručujemo našim građanima da će se A-SDA zalagati za evropske principe i standarde u BiH u svim segmentima našeg društva.

Našim porukama, nova energija jasno dajemo do znanja da A-SDA ima kvalitetne kandidate na svim listama za sve nivoe vlasti, koji su puni energije i predstavljaju novu snagu na političkoj sceni koji su spremni rješavati sve probleme s kojim se susreću naši građani, kazao je Hadžipašić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: