SDA
0

"Naša vizija je neprestano ulagati u mlade"

Sarajevo-x.com
Danas su ispred dvorane Zetra predstavnici općinskog odbora i kandidati Stranke demokratske akcije-SDA CENTAR SARAJEVO predstavili svoje kandidate za predstojeće izbore. Prisutnim su se obratili predsjednik općinkog odbora Amir Zukić, profesor Hajriz Bećirović kandidat za Parlament FBIH, Maja Bublin kandidatkinja za Zastupnički dom parlamenta FBiH i Emir Muminović, v.d predsjednik Asosijcije mladih SDA.

Na konferenciji kandidati su predočili izbornu platformu SDA prenijeli jasnu poruku, te podsjetili građane na sve ono što je bilo urađeno i ilustrirano tokom mandata SDA na čelu Općine Centar i Kantona Sarajevo.

''Iako se ne trebamo vraćati u prošlost već gledati naprijed za bolje sutra mladih i novih generacija moramo istaći da je za vrijeme mandata SDA prije nepune tri godine kada je on završio u Sarajevu obnovljeno i investirano više od 300 različitih projekata. Naša vizija u ovoj kampanji unatoč krizi je neprestano ulagati u mlade ljude pružajući im besplatnu edukaciju i pripremajući ih za privredu 21.vijeka. Pri tome ne zaboravljamo na poginule borce i njihove porodice, kao i penzionere koji su postavili temelje i danas prisutne u našem društvu.''

Profesor Hajriz Bećirović kao predsjednik Izbornog štaba općinskog odbora SDA Centar predstavio je novinarima ukratko aktivnosti koje će biti realizirane u narednom periodu, radionice za zapošljavanje u kojim će omladina učiti kako se prijaviti na posao, pravilno napisati biografiju, zatim susret s vodećim privrednicima koji će mladima prenijeti ne samo svoja iskustva već ih upozoriti na nove poglede i dinamike poslovanja.

Također u predizbornoj kampanji organizirat će se i susret sa vodećim akademicima kako bi se raspravljalo o upotrebi bosanskog jezika. Osim gotovo svakodnevnih skupova po mjesnim odborima stranka planira na kraj kampanje organizirati i zeleni parti za mlade. Ulaz za parti bit će plastična ambalaža čime se želi skrenuti pažnja mladih na očuvanje životnog prostora.

Amir Zukić generalni sekretar SDA je naglasio da će se SDA zalagati za ekonomski razvoj u BiH i bezkompromisnu borbu protiv organiziranog kriminala. Također je naglasio da će fokus biti na zapošljavanje prvenstveno u domenu izgradnje infrastrukture, energetskih objekata i poljoprivrede. Neophodno je infrastrukturu Bosne i Hercegovine integrirati u prostor Evropske unije. Poseban akcenat je stavljen na sprječavanju maloljetničke delikvencije.

Emir Muminović, v.d predsjednik Asosijcije mladih SDA naglasio je da SDA želi ostvariti direktnu komunikaciju sa građanima putem GREEN BOX-ova i info pultova. Također je naglasio da su GREEN BOX-ovi napravljeni, da bi se na ovaj način vidjelo mišljenje i potrebe građana tokom kampanje ali i poslije izbora. On je naglasio da su organizovane tribine svaki dan na području mjesnih zajednica i da je organizovan forum za privrednike koji će se održati u ponedjeljak 20. Septembra 2010. god.

Maja Bublin kandidatkinja za Zastupnički dom parlamenta FBiH objasnila je značaj i ulogu žena u politici, saopćeno je iz pres-centra SDA.