{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predsjedništvo SDP-a održalo sjednicu u Stocu

F
21.4.2015. u 19:06
0
23
Predsjedništvo SDP-a održalo sjednicu u Stocu
0
U skladu s ranijim zaključcima Predsjedništva Socijaldemokratske partije BiH današnja sjednica ovog organa održana je u Stocu, kao svojevrsna podrška Općinskoj organizaciji SDP-a BiH Stolac u njihovim nastojanjima ka normalizaciji odnosa u ovom gradu, koji su narušeni nedavnom najavom Općinskog vijeća Stolac o uklanjanju spomenika iz razdoblja NOB-a, te odlukama o oduzimanju nacionalnih spomenika BiH od države, saopćeno je iz te stranke.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


"Posljednji problemi dokazuju da su rijetki oni koji su izvukli pouke iz ranijih problematičnih situacija u ovom gradu, koje se, nažalost, stalno ponavljaju. Danas smo se ovdje okupili kako bi dali podršku, ne samo našoj općinskoj organizaciji, nego svim građanima Stoca koji žele normalan život u ovom gradu. Nekima je bitnije uklanjanje spomenika koji nikome ne smetaju, nego ekonomski napredak cijele općine i svih građana. Glavna tema današnje sjednice Predsjedništva jeste upravo kulturno naslijeđe i poštivanje ljudskih prava, teme koje su, nažalost, najugroženije u ovom gradu", rekao je Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH.

Nerin Dizdar, predsjednik Općinske organizacije SDP-a BiH Stolac, naveo je prilikom obraćanja članovima Predsjedništva kako je ovo prvi put da neka bh. politička stranka održi sjednicu predsjedništva u tom gradu."Današnja sjednica je važna poruka za građane Stoca, ali i sve građane BiH, koji žele normalizaciju odnosa među bh. građanima. Nažalost, Stolac je više poznat po negativnim stvarima, nego po pozitivnim, ali, otkako je SDP BiH 2012. godine u Općinskom vijeću Stolac dobio dva vijećnika, odnosi su se počeli mijenjati. Po prvi put na ovom vijeću su se počela postavljati vijećnička pitanja i inicijative. Trebat će nam velika pomoć svih da Stolac više ne bude poznat kao grad segregacije i diskriminacije", rekao je Dizdar, koji je skrenuo pažnju na iznimno destruktivnu praksu općinskih struktura, koje kontinuirano vrše devastaciju nacionalnih spomenika BiH, često zloupotrebljavajući vjerska obilježja i osjećanja građana Stoca.

Predsjedništvo SDP BiH je na kraju sjednice pozdravilo današnju Odluku Vijeća Evropske unije o skorašnjem stupanju na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između BiH i EU, čime je, konačno, odblokiran put naše zemlje ka EU, stoji u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: