O aktuelnoj političkoj situaciji
0

Predsjedništvo HSP-a: Dajemo punu podršku Budimiru

FENA
Živko Budimir (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Živko Budimir (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Na svojoj današnjoj sjednici u Sarajevu Predsjedništvo Hrvatska stranka prava (HSP) BiH razmatralo je političku situaciju u Bosni i Hercegovini.

Kad je riječ o situacija u Federaciji BiH, HSP je odlučio ustrajati u borbi protiv političkog i pravnog nasilja pojedinaca okupljenih oko Zlatka Lagumdžije, koji, po uzoru na Milorada Dodika, želi ovladati Bosnom i Hercegovinom. HSPBiH tome će se uspješno suprotstaviti jer ima ključeve ove vlast, odnosno predsjednika Federacije BiH Živko Budimir, koji je jamac zakonitosti u Bosni i Hercegovini, tvrdi se u priopćenju s te sjednice.

"HSP najoštrije osuđuje održavanje sjednice Parlamenta Federacije BiH, na kojoj je smijenjen Stanko Primorac Ćane s dužnosti dopredsjednika Parlamenta i na njegovo mjest imenovan Tomo Vidović iz SDP-a jer su donesene odluke koje su protuzakonite i protuustavne.

Te odluke podržali su HDZBiH i HDZ 1990, što jasno govori o neprincipijelnosti tih stranaka, koje su potvrdili još jedanput svoju manipulaciju hrvatskim narodom. S pravom možemo reći kako HDZ-ovi s SDP-om tvore novu alijansu jer je jedino za vrijeme Alijanse dopredsjednik Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH bio iz SDP-a. Ako ovome dodamo kako je Stanko Primorac časnik HVO-a i zapovjednik HOS-a, a Tomo Vidović oficir Armije BiH, onda je jasno kako nam HDZ-ovi govoreći o nacionalnom interesu praktično samo bacaju prašinu u oči.

Predsjedništvo HSP-a BiH daje punu potporu predsjedniku Federacije BiH Živku Budimiru i ministrima u Vladi Federacije BiH Anti Krajini i Vjekoslavu Čamberu, koji će nastaviti časno i profesionalno obavljati svoju dužnost pridržavajući se zakona i ustavnog poretka.

HSP je spreman izdržati do kraja i ostvariti sve političke odrednice iz Platforme na dobrobit hrvatskog naroda i u tome nas neće omesti nikakvi jednostrani rušilački potezi pojedinaca poput Lagumdžije i Čovića", stoji na kraju priopćenja iz Ureda za odnose s javnošću HSP-a BiH.