{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predsjedništvo BiH razmatra produženje mandata OESS-u

F
5.11.2013. u 08:06
0
1
Predsjedništvo BiH razmatra produženje mandata OESS-u
0
Predsjedništvo BiH razmatra produženje mandata OESS-u
Sjednica Predsjedništva BiH
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine održat će danas redovnu sjednicu na kojoj će, između ostalog, raspravljati o produženju mandata OESS misije u BiH do 31. decembra 2014. godine.
Na predloženom dnevnom redu je i Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o saradnji između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Makedonije u procesu pristupanja Evropskoj uniji i Sporazuma o saradnji između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Članovi Predsjedništva BiH razmatrat će i Prijedlog odluke o prihvaćanju sporazuma i određivanje potpisnika za Memorandum o razumijevanju između Vijeća ministara BiH i Vlade Sjedinjenih Američkih Država o razvojnoj saradnji za razdoblje 2012-2016. godine, Sporazum o zajmu za Projekt "Sistem vodoopskrbe za općinu Livno – Livanjski horizont – Sjeverni krak Faza II" između BiH koju zastupa Ministarstvo finansija i trezora i Raiffeisen International AG te Prijedlog programa ssradnje u području kulture, nauke i obrazovanja između Vijeća ministara BiH i Vlade Ruske Federacije od 2014. do 2016.

Bit će razmatran i Prijedlog odluke o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika Sporazum o saradnji u području turizma između Vijeća ministara BiH i Vlade Gruzije.

Na dnevnom redu je i Informacija o učestvovanju izaslanstva BiH na Sveobuhvatnom regionalnom sastanku ministara odbrane u Republici Sloveniji koji je održan od 1. -3. oktobra 2013.

Predsjedništvo BiH razmatrat će i Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o vojnoj saradnji između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske i provedbenog protokola o finansijskoj pomoći između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske te Prijedlog odluke o promjeni potpisnika za Sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Francuske koji se odnosi na mobilnost mladih.

Članovi Predsjedništva BiH odlučit će i o Prijedlogu izmjene člana izaslanstva za vođenje pregovora radi zaključivanja Protokola o ssradnji u traženju nestalih osoba između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije.

Sjednica počinje u 12.00 sati, najavljeno je iz Pres službe Predsjedništva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: