BiH
3

Predsjedništvo BiH o razmjeni tajnih podataka

SRNA
Predsjedništvo BiH razmatrat će danas pokretanje postupka radi zaključivanja sporazuma između Vijeća ministara BiH i vlada Belgije, Holandije, Velike Britanije, Francuske, Portugala i SAD o razmjeni i obostranoj zaštiti tajnih podataka.

Na predloženom dnevnom redu je i Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja ugovora o pravnoj pomoći u građanskim i privrednim stvarima između BiH i Kazahstana, te BiH i Albanije.

Predsjedništvo BiH trebalo bi da razmatra i Prijedlog odluke o uništavanju viškova municije i minsko-eksplozivnih sredstava Oružanih snaga BiH.

Najavljeno je i razmatranje Prijedloga odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između Vlade Njemačke i Vijeća ministara BiH o grobovima žrtava rata, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Pred članovima Predsjedništva naći će se i Prijedlog odluke o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika za sporazum o saradnji u oblasti turizma između Vijeća ministara BiH i Vlade Gruzije.

Na predloženom dnevnom redu je i Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja protokola o saradnji u oblasti obrazovanja između BiH i Turske, kao i davanje saglasnosti Ambasadi Kolumbije u NJemačkoj da nerezidentno pokriva BiH.

Najavljeno je i razmatranje Prijedloga odluke o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika za sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Perua o ukidanju viza za nosioce diplomatskih, službenih ili specijalnih pasoša.

Pred članovima Predsjedništva BiH naći će se i Nota sporazum za grant pomoć Vlade Japana između Vijeća ministara BiH i Vlade Japana za nabavku meteorološke, medicinske i opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda.

Sjednica počinje u 12.00 sati, a po njenom okončanju bit će objavljeno saopštenje.