Hitna sjednica
0

Predsjedništvo BiH razmatra prijedlog zakona o budžetu

SRNA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Predsjedništvo BiH danas će na hitnoj sjednici utvrditi prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za ovu godinu.

Vijeće ministara BiH ranije je utvrdilo Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH, koji je projektovan na iznos od 1,028 milijardi KM, a donijelo je i odluku o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza za period april - juni.

Iz Predsjedništva BiH  saopšteno je da će danas, nakon hitne, biti održana i redovna sjednica na čijem dnevnom redu će, između ostalog, biti posjeta predsjednika Slovenije Danila Tirka BiH 8. i 9. novembra. 

Na redovnoj sjednici Predsjedništva BiH bit će razmatrani i prijedlozi odluka o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Ukrajine o naučnoj i obrazovnoj saradnji, te zaključivanja sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Makedonije o saradnji u području zdravstva i medicinskih nauka.

Početak hitne sjednice Predsjedništa BiH planiran je za 13.00 sati, a redovne u 13.30 sati, dok je konferencija za novinare zakazana za 15.30.