{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


PSBiH danas o prijedlogu budžeta institucija BiH

F
22.6.2011. u 08:08
0
1
PSBiH danas o prijedlogu budžeta institucija BiH
0
PSBiH danas o prijedlogu budžeta institucija BiH
Foto: Fotoservis
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo bi da u prvom čitanju, razmatra Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2011. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo.
Predsjedništvo BiH predložilo je ovogodišnji budžet od 1.051.823.000 KM.

Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma PSBiH podržala je principe predloženog budžeta.

Poslanici bi, u prvom čitanju, trebalo da razmatraju i Prijedlog zakona o neradnim danima u vrijeme vjerskih praznika BiH, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državljanstvu BiH te Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o carinskoj politici BiH.

Među brojnim zakonima koji bi trebalo da se nađu na dnevnom redu su i prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama - Zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou BiH; Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH; Zakona o postupku prisilne naplate indirektnih poreza te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama BiH.

Sjednica Predstavničkog doma PSBiH zakazana je za srijedu u 10 sati, a zbog obimnosti dnevnog reda postoji mogućnost da traje više dana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: