Sjednica
0

Predsjedništvo BiH o pripremama odgovora na Upitnik EK

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Izvještaj o poduzetim mjerama i preostalim aktivnostima u vezi s pripremama odgovora na Upitnik Evropske komisije, jedna je od tačaka dnevnog reda sjednice Predsjedništva Bosne i Hercegovine koja je najavljena za danas.

Na dnevnom redu 37. sjednice državnog predsjedništva je i Prijedlog platforme za nastup delegacije BiH na 72. zasjedanju Generalne skupštine UN-a, New York u septembru te Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma Vijeća ministara BiH i Vlade Narodne Republike Kine o ukidanju viza za nosioce pasoša.

Izvještaj sa sastanka Sjevernoatlantskog vijeća na nivou stalnih predstavnika (NAC)+ BiH, održanog u Briselu 20. jula, također je na dnevnom redu.

Predsjedništvo BiH trebalo bi raspravljati i o Prijedlogu odluke o prihvatanju Amandmana broj 3 na Ugovor o finansiranju sklopljen od i između Evropske investicione banke, BiH i Federacije BiH 15. jula 2008. godine u Sarajevu i 18. augusta 2008. godine u Luksemburgu i naknadni Amandman na Ugovor/Vodovod i kanalizacija u Federaciji BiH.

U prijedlog dnevnog reda sjednice Predsjedništva BiH je i Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma Ministarstva odbrane BiH i Ministarstva narodne odbrane Narodne Republike Kine o vojnoj pomoći BiH, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.