BiH
0

Predsjedništvo BiH 10. i 11. decembra u službenoj posjeti Republici Turskoj

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Članovi Predsjedništva BiH u službenoj su posjeti Republici Turskoj 10. i 11. decembra 2015. godine.

U četvrtak, 10. decembra, u čast dolaska članova Predsjedništva BiH, na trgu ispred predsjedničke palače, s početkom u 15.45 sati, bit će upriličena ceremonija svečanog dočeka s vojnim počastima, a na trgu ih dočekuje predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdoǧan.

Nakon svečane ceremonije planiran je tête-à-tête članova Predsjedništva BiH s predsjednikom Republike Turske, te službeni razgovori delegacija BiH i Republike Turske u predsjedničkoj palači, a u 18,00 sati je planirana konferencija za novinare. Medijima će se obratiti predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović i predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdoǧan.

U večernjim satima predsjednik Republike Turske priređuje službenu večeru u čast članova Predsjedništva BiH.

U petak, 11. decembra, članovi Predsjedništva BiH obići će Anitkabir, mauzolej Mustafe Kemala Atatürka, gdje će odati počast polaganjem vijenaca.

Nakon toga planirana je posjeta članova Predsjedništva Univerzitetu Gazi.

Članovi Predsjedništva BiH posjetit će Veliku narodnu skupštinu Republike Turske, gdje će se susresti s predsjednikom Skupštine İsmailom Kahramanom.

Protokolom posjete u 13,00 sati, predviđen je i susreti članova Predsjedništva BiH s premijerom Repulike Turske Ahmetom Davutoğluom u palači Çankaya.

U večernjim satima u Istanbulu je planirana radna večera članova Predsjedništva BiH, u organizaciji Odbora za vanjsku trgovinu Republike Turske (DEIK).