BiH
1

Čović i Izetbegović drugi dan u Turskoj: Sastanak sa Davutogluom i Kahramanom

SRNA
Čović, Erdogan i Izetbegović (Foto: Anadolija)
Čović, Erdogan i Izetbegović (Foto: Anadolija)
Članovi Predsjedništva BiH drugog dana zvanične posjete Turskoj sastaće se sa premijerom Turske Ahmetom Davutogluom i predsjednikom Skupštine Ismailom Kahramanom.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i član Predsjedništva Bakir Izetbegović istakli su jučer tokom susreta sa predsjednikom Turske Redžepom Erdoganom da ove prijateljske zemlje nemaju otvorenih političkih pitanja, privredna saradnja je na visokom nivou, s mogućnošću unapređenja i zajedničkog nastupa na trećim tržištima, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Članovi Predsjedništva BiH obići će danas Anitkabir, mauzolej Mustafe Kemala Ataturka, gdje će odati počast polaganjem vijenaca. Nakon toga planirana je posjeta članova Predsjedništva BiH Univerzitetu Gazi.

Članovi Predsjedništva BiH posjetit će Veliku narodnu skupštinu Turske, gdje će se susresti s predsjednikom Skupštine Ismailom Kahramanom.

Protokolom posjete u 13.00 sati predviđen je susreti članova Predsjedništva BiH sa premijerom Turske Ahmetom Davutogluom u palati Čankaja.

U večernjim satima u Istanbulu je planirana radna večera članova Predsjedništva BiH, u organizaciji Odbora za vanjsku trgovinu Turske.