BiH
0

Predsjedniku Srbije uručena Povelja počasnog građanina Trebinja

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Predsjedniku Srbije Tomislav Nikolić obećao je da će za Trebinje i Hercegovinu učiniti ono što niko do sada nije, jer ga na to obavezuje Povelja počasnog građanina, koja mu je danas uručena.

Nikolić je rekao da će naredne godine ponovo doći u Trebinje da bi podnio izvještaj o tome šta je uradio.

"Investitori koji dolaze kod mene od sada će od Srbije imati još jednu destinaciju za ulaganja, a to su Trebinje i Hercegovina. Hoću da pomognem da Srbi žive bolje, a kad matica Srbija izabere nekog drugog hoću da ostane u amanet ono što sam započeo", rekao je Nikolić.

On je u obraćanju pred nekoliko stotina građana Trebinja na Trgu slobode istakao da Srbija ne čini nijedan potez da bi upropastila šanse BiH, te poručio da politika ne smije da utiče na život građana i da je Srbija pravi oslonac za srpski narod.

"Samo da još malo sredimo situaciju u Srbija onda će vrlo brzo vaš brod da nađe sigurnu luku. Srbija ima korisnu ulogu da sve države u kojima živi srpski narod podigne na standard EU", ocijenio je Nikolić.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević rekao je da je ovo veliki dan za Trebinje i istočnu Hercegovinu i istakao da povelju, koja je uručena predsjedniku Srbije, ne prihvataju kao nekakav dokument već kao izraz ljubavi prema matici Srbiji, njenom predsjedniku i srpskom narodu.

Predstavnici gradske vlasti izrazili su želju da povelja bude jaka veza između Srbije i da doprinese produbljivalju bratskih odnosa.

Nikoliću je priznanje uručeno na svečanoj sjednici Skupštine grada. Predsjednik Srbije je šesta ličnost u istoriji grada Trebinja koja je dobila Povelju počasnog građanina.

Tokom obraćanja Nikolića na Trgu sloboda okupljeni građani povremeno se skandirali "Kosovo je Srbija" i "Idemo na Kosovo". Nikolić je potom položio cvijeće na spomenik branicima Trebinja u centru grada.

Predsjednik Srbije obići će i Muzej Hercegovine i manastir Hercegovačku Gračanicu.

Nikolić i predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović prisustvovat će danas u Trebinju svečanom otvaranju izložbe "Dučić u diplomatiji".