BiH
40

Radmanović i Izetbegović danas u zvaničnoj posjeti Srbiji

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović će danas boraviti u zvaničnoj posjeti Republici Srbiji.

Kako je najavljeno iz Predsjedništva BiH, posjeta će započeti ceremonijom svečanog dočeka ispred Palate Srbije u Beogradu.

Potom je planiran tête-á-tête susret predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića i člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića s predsjednikom Republike Srbije Tomislavom Nikolićem.

Nakon toga, predviđen je zvanični sastanak delegacija Bosne i Hercegovine i Republike Srbije. Po završetku sastanka medijima će se obratiti predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i predsjednik Republike Srbije Tomislav Nikolić.

Kako je najavljeno, predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović će položiti vijenac na spomenik Neznanom junaku na Avali.

Protokolom zvanične posjete, planiran je susret s predsjednikom Vlade Republike Srbije Ivicom Dačićem te sastanak s predsjednikom Narodne skupštine Republike Srbije Nebojšom Stefanovićem, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.