Komentari (227)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Milorade, ništa ne potpisuj !!
Nista bez naseg Predsjednika Mile ❤️❤️❤️
vrati ikonu
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Ovo s vakcinama je toliko unosan posao da ce izbacivat nove viruse na trziste ko nova vozila ili mobitele. Gotovo je. Sad su se nadojili krvi
eto na sta je svijet pao , znaci ko nema para umire , kako bi dali džabe za ljude je nije za vanzemaljce..
Bitno da dodzu pfizer..kako ide virus sve jaci neki jedino pfizer nam je spas
Moj lični stav je da BiH treba da se okrene ruskom ili kineskom cjepivu napravljenom po dokazanom modelu, bez obzira na pritiske EU i WHO. Ne treba zaboraviti da je Pfizerovo jos uvijek eksperimentalno i sve posljedice mogu biti vidljive tek nakon nekoliko godina, a očekujem da ce biti apokaliptične.
Faktori štete koji proizlaze iz vakcine ili njene primjene zavise od stepena oštećenja, recimo u slučaju DOKAZANE smrti od posljedica vakcine BiH građanin tj. nasljednici dobivaju 73.200 USD (12 x GDPpc), što bi bilo negdje oko 118.000 KM. Pretpostavljam da za neke ova cifra zvuči primamljivo.
2. 'Covax No-fault Compensation Program' je PRVI takav i jedini mehanizam za nadoknadu ozljeda cjepivom koji djeluje na međunarodnom nivou, koji čak jos nije ni usvojen a stupio bi na snagu od 31.03.2021. Namijenjen je samo za Gavi AMC ekonomije, 92 zemlje sa niskim i srednjim prihodima, drugim riječima siromašne zemlje (covaxclaims tacka com).
Ovdje se radi o dvije stvari: 1. Pfizer Indemnification Agreement je pravno obavezujući dokument koji se koristi između dviju strana za utvrđivanje zaštite od bilo kakvih potencijalnih gubitaka, obaveza, potraživanja ili štete za Pfizer, bez obzira na posljedice.
Kao prvo pogrešna je informacija da je "nadoknada štete i sporazum koji se potpisuju posve normalni u ovakvim situacijama". Ne radi se o nadoknadi štete vec upravo o ne-nadoknadi štete od strane Pfizera, vec prebacivanje obaveze na WHO. U normalnim situacijama proizvođač je potpuno odgovoran za proizvod i dužan je da nadoknadi štetu u slucaju neželjenih posljedica, najčešće sudskim putem, a odštete mogu biti EUR/USD milionske.
Nedaj Mile, možda se ne slažemo u svemu ali ovdje ne popuštaj i oprostiti ćemo ti dosta toga :-)
Zato što su POLUOBRAZOVANI(niti jedan član Predsjedništva BiH ne goviri STRANI JEZIK) imaju po 13(TRINAEST) SAVJETNIKA, i vozaju se u AUTOMOBILIMA koji nisu u skladu ni sa EKONOMSKIM, MORALNIM, VRIJEDNOSNIM kriterijima !!!
Prumis bocu, ostanes nepokretan ili umres, a firma ne placa odstetu, nego drzava? Znaci da boca nije sigurna
"Firma" nikad ne preuzima tu vrstu odgovornosti. Isto ti je kada uzmeš bilo koji lijek. Pišu ti nuspojave, ako te pogodi-pogodi. Nema odgovornosti proizvođača. Upozoren si.
Najjaci je KOMENTAR NOVINARA kao on zna sta je POSVE, POSVE UOBICAJNO?? HAAHAHA... nije bitno sta je UOBICAJNO vec sta se DOGOVORILO preko COVAXa, i ako su svi dogovori ISPOSTOVANI SVI PROIZVODJACI moraju ispostovati ugovor. Ovog puta Dodik je 100% u pravu a ovaj wannabe DR iz WHO je LOPENDRA No1
Hoce garavi da pelcuje dodu
Pravite ugovore s Rysima i Kinezima, kao da mora biti ove zapadne, Srbija i jest uspjesna jer je nabavljala pd svih.
Zaprijetis tuzbom i sve se rijesi brzo.
U prevodu, vakcine izazivaju pokolj, invaliditet, sterilnost i autoimune bolesti, a ova sotona hoce samo slobodu od odgovornosti.
Proizvođač se odriče odgovornosti, a prije primanja vakcine pacijent potpisuje da sam preuzima odgovornost. Tako da ni drzava ne odgovara za ucesce u eksperimentu.