Reakcija na izjavu
898

Predsjednik Asocijacije mladih SDA Salko Zildžić: Tarik Dautović je iznio lični stav

Klix.ba
Salko Zildžić
Salko Zildžić
Predsjednik Asocijacije mladih SDA BiH Salko Zildžić ogradio se danas od izjave stranačkog kolege Tarika Dautovića koji je na Facebooku najavio da će SDA inicirati promjenu naziva Titove ulice u Sarajevu u ulicu Alije Izetbegovića.

Zildžić je na ovoj društvenoj mreži objavio kako Dautović, inače vijećnik u Općini Stari Grad Sarajevo, nije iznio službeni stav Asocijacije mladih SDA nego privatni stav na koji ima pravo.

"Svako je odgovoran za svoje postupke i stavove. Tarik Dautović je dobar momak, čini mi se da je želio ukazati na jednu drugu pojavu u društvu i onda se najednom počeo baviti Titom, možda je to refleks na salvu vrlo neprimjerenih i historijski netačnih komentara o liku i djelu r. Alije Izetbegovića, povodom šetnje omladinaca i prisjećanja na rođenje prvog predsjednika RBIH", napisao je predsjednik Asocijacije mladih SDA BiH.

On vjeruje da Titova ulica ima svoje mjesto u Sarajevu iako se ne slaže sa mnogo stvari iz režima druga Tita.

"Naravno, ovdje treba istaći da se radi o stavu pojedinca, a ne AM SDA ili SDA i ako ćemo iskreno, malo sam rezigniran refleksom odbrane spram lika i djela Tita naspram refleksa odbrane spram lika i djela r. Alije Izetbegovića, jer i jedan i drugi su dokazani antifašisti, pa i od strane onih Bošnjaka koji se ne slažu sa mnogo stvari iz prethodnog sistema", naveo je Zildžić.

Na kraju svoje objave je napisao: "Ja hoću da vjerujem da nas je Tarik Dautović možda sve htio ovako uzburkati pa i ponukati na razmišljanje jer očigledno je da mnogi imaju duple aršine spram dvojice antifašista.