Demant navoda SPUS-a
29

Predsjednica UO Studentske poliklinike: Radimo punom parom, i na Bjelavama i u Nedžarićima

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Zavod za zaštitu zdravlja studenata Univerziteta u Sarajevu radi punom parom i studenti prepoznaju njihov trud, rekla je za Klix.ba Nadžija Bukvić, predsjednica Upravnog odbora Zavoda.

Riječ je o reakciji na saopćenje Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu (SPUS) u kojem se kritikuje stanje u tzv. Studentskoj poliklinici, a zbog, kako je navedeno, ljekara koji se ne nalaze na svojim radnim mjestima.

"Ako je neko imao komentar zbog toga što neki ljekar nije bio na radnom mjestu, trebao je pitati zašto. Postoji odluka o preraspodjeli ljekara između Bjelava i Nedžarića kojom se, između ostalog, želi povećati efikasnost i premostiti strah kod pacijenata, posebno kod djevojaka iz različitih krajeva", rekla je Bukvić.

Kako je rekla, čelnici SPUS-a ne govore istinu nakon čega je pohvalila rad svojih kolega koji, kako kaže, imaju odličnu saradnju sa studentima.

"Zavod radi i u posljednjih mjesec dana pregledali smo 1.000 studenata. Zavod radi na Nedžarićima i na Bjelavama i ne znam otkud ideja SPUS-u da ne radimo. Imamo ljekare opće medicine, internistu, dermatologa, ginekologa, oftalmologa, psihologa, socijalnog radnika i neuropsihijatra. Pored regularnih kartona mi pregledamo i studente koji ih nemaju, a njih je oko 200. Danas je čitava ambulanta bila puna i meni je žao, oni obmanjuju javnost", zaključila je Bukvić.