Objava na Twitteru
154

Predrag Kojović na zanimljiv način komentarisao ostavku Aljoše Čampare

B. R.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Na neopozivu ostavku Aljoše Čampare na poziciju člana Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA) reagirao je i predsjednik Naše stranke (NS) Predrag Kojović.
On je na Twitteru objavio zanimljiv status.

"1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18,...", napisao je Kojović aludirajući na broj zastupnika koji su potrebni za skupštinsku većinu u Kantonu Sarajevo.

Ranije je u izjavi za Klix.ba predsjednik Naroda i pravde (NiP) i zastupnik u Skupštini KS-a Elmedin Konaković poručio da je Vlada KS-a već pala i da već od sutra će nova većina početi sa revizijom 300 mjera koje je provodila "šestorka", a koje će biti prilagođene uslovima pandemije koronavirusa.

Na ostavku Čampare osvrnuo se i zastupnik Socijaldemokratske partije (SDP) u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Saša Magazinović koji je na Facebooku napisao da je to pokazatelj kako stranke tjeraju od sebe sposobne ljude.

Iz SDA se još nisu oglasili o odluci Čampare, a za koju je razlog naveo niz razloga, među kojima su i kadrovska rješenja. Ranije je poručio da će podržati smjenu Vlade KS "ako nastavi loše raditi".