{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predrag Kojović izabran za novog predsjednika Naše stranke

Klix.ba
16.5.2015. u 17:03
39
106
Predrag Kojović izabran za novog predsjednika Naše stranke
39
Predrag Kojović izabran za novog predsjednika Naše stranke
Predrag Kojović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Treći kongres Naše stranke okončan je izborom Predraga Kojovića na mjesto predsjednika stranke. Potpredsjednici u narednom periodu bit će Edin Forto, Nasiha Pozder i Sabina Ćudić.
Naša stranka je na Kongresu izglasala izmjene Statuta, usvojena su dva ideološka dokumenta – "Novi manifest" i "Programska deklaracija", te izabrani članove Glavnog odbora, Nadzornog odbora i Suda časti, saopćeno je iz Naše stranke.

"Dragi prijatelji, nema veće časti za čovjeka od one koju mu u slobodnom glasanju ukažu ljudi koje izuzetno cijeni. Hvala vam. Zbog te zahvalnosti samo je veća odgovornost koju osjećam. Upravo zato, u želji da postupim odgovorno, odoljet ću praksi koja je postala zaštitni znak bavljenja politikom u našoj zemlji, a to je davanje nerealnih obećavanja, naprimjer, o povećanju stope rasta, o stranim investicijama ili stotinama hiljada zaposlenih čim mi dođemo na vlast”, kazao je Kojović, te dodao:

"U ovoj svečanoj prilici, mogu obećati samo ono u što sam siguran, jer se tiče mene lično, a to je da ću sve svoje vrijeme, energiju i znanje uložiti u ostvarivanje naše vizije Bosne i Hercegovine".On je kazao da je pred Našom strankom težak zadatak koji je uporedio sa stanjem nakon Drugog svjetskog rata.

"Političke stranke koje su vladale ovom zemljom od 90-tih u nasljeđe su nam ostavile okrvavljenu, ojađenu, etnički razderanu i ekonomski uništenu zemlju. Istorija pred neke generacije postavi naizgled nepremostive prepreke”, kazao je Kojović u govoru kojim se obratio Kongresu prije glasanja."Naš je izazov da uprkos svemu što se dogodilo, uprkos svemu što nam se događa, gradimo društvo u kojem je ono što se dogodilo ‘devedesetih’ neponovljivo i u kojem država svakom građaninu i građanki garantuje podjednake šanse u traženju sopstvene, lične sreće. To je osnovna ideja socijal-liberalizma i ideologije Naše stranke. Ja vas pozivam da zbijemo redove, da stisnemo zube i da svi zajedno, kao i do sada, beskompromisno krenemo u borbu za ideju koja nas okupila”, zaključio je Kojović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: