{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predrag Kojović izabran za novog predsjednika Naše stranke

16.5.2015. u 17:03
39
106
Predrag Kojović izabran za novog predsjednika Naše stranke
39
Predrag Kojović izabran za novog predsjednika Naše stranke
Predrag Kojović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Treći kongres Naše stranke okončan je izborom Predraga Kojovića na mjesto predsjednika stranke. Potpredsjednici u narednom periodu bit će Edin Forto, Nasiha Pozder i Sabina Ćudić.
Naša stranka je na Kongresu izglasala izmjene Statuta, usvojena su dva ideološka dokumenta – "Novi manifest" i "Programska deklaracija", te izabrani članove Glavnog odbora, Nadzornog odbora i Suda časti, saopćeno je iz Naše stranke.

"Dragi prijatelji, nema veće časti za čovjeka od one koju mu u slobodnom glasanju ukažu ljudi koje izuzetno cijeni. Hvala vam. Zbog te zahvalnosti samo je veća odgovornost koju osjećam. Upravo zato, u želji da postupim odgovorno, odoljet ću praksi koja je postala zaštitni znak bavljenja politikom u našoj zemlji, a to je davanje nerealnih obećavanja, naprimjer, o povećanju stope rasta, o stranim investicijama ili stotinama hiljada zaposlenih čim mi dođemo na vlast”, kazao je Kojović, te dodao:

"U ovoj svečanoj prilici, mogu obećati samo ono u što sam siguran, jer se tiče mene lično, a to je da ću sve svoje vrijeme, energiju i znanje uložiti u ostvarivanje naše vizije Bosne i Hercegovine".On je kazao da je pred Našom strankom težak zadatak koji je uporedio sa stanjem nakon Drugog svjetskog rata.

"Političke stranke koje su vladale ovom zemljom od 90-tih u nasljeđe su nam ostavile okrvavljenu, ojađenu, etnički razderanu i ekonomski uništenu zemlju. Istorija pred neke generacije postavi naizgled nepremostive prepreke”, kazao je Kojović u govoru kojim se obratio Kongresu prije glasanja."Naš je izazov da uprkos svemu što se dogodilo, uprkos svemu što nam se događa, gradimo društvo u kojem je ono što se dogodilo ‘devedesetih’ neponovljivo i u kojem država svakom građaninu i građanki garantuje podjednake šanse u traženju sopstvene, lične sreće. To je osnovna ideja socijal-liberalizma i ideologije Naše stranke. Ja vas pozivam da zbijemo redove, da stisnemo zube i da svi zajedno, kao i do sada, beskompromisno krenemo u borbu za ideju koja nas okupila”, zaključio je Kojović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: